Food Stories

Pasta με φιλέτο τόνου και σάλτσα μπύρας

· Pasta με φιλέτο τόνου και σάλτσα μπύρας από ντοματίνια και μαιντανό ·

29 Αύγουστος, 2015

Οι περισσότεροι άντρες δεν μαγειρεύουν συχνά ή και καθόλου. Όταν όμως μπουν στην κουζίνα σχεδόν πάντα, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Και νομίζω πως δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Διότι από την φύση τους είναι πιο τολμηροί, πιο ανέμελοι, δεν τους νοιάζει αν θα βρωμήσουν την κουζίνα τους ούτε αν έχουν όλα τα υλικά που πρέπει για την συνταγή τους. Για μένα, οι άντρες στην κουζίνα είναι πιο δημιουργικοί και έχουν περισσότερη φαντασία! Μαγειρεύουν πιο ‘μάγκικα’ και το διασκεδάζουν, δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά η διαδικασία. Τρανό παράδειγμα ο άντρας μου, στον οποίο και ανήκει η παρακάτω συνταγή. Δεν μπαίνει ποτέ στην κουζίνα παρά μόνο για να φτιάξει καφέ ή να πιεί μπύρες! Μια μέρα λοιπόν ανακοίνωσε πως θα μαγειρέψει. Έφτιαξε αυτή την τέλεια pasta, άφησε από πίσω του έναν χαμό, αλλά απολαύσαμε το υπέροχο πιάτο που δημιούργησε!

Υλικά

  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 10 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κτ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κουτί μπύρα
  • 200γρ. pasta
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε την pasta σε μπόλικο νερό.
  2. Όση ώρα βράζει, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον τόνο και σβήνουμε με την μπύρα.
  3. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
  4. Σουρώνουμε την pasta και την ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ