Food Stories

Τηγανίτες της Δάφνης με βρώμη και λιναρόσπορο

7 Μαΐου, 2018

Εγώ δεν έτρωγα τόσο υγιεινές τηγανίτες η αλήθεια είναι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Μεγάλωσα με τη μυρωδιά της κανέλας και του βουτύρου σχεδόν κάθε πρωί, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στο εξοχικό μας στην Αίγινα. Η γιαγιά μου, έφτιαχνε τηγανίτες με αλεύρι, αυγό και γάλα. Τις τηγάνιζε με μπόλικο βούτυρο και τις έλουζε με μέλι και φουλ κανέλα. Εγώ και καμιά φορά ο αδερφός μου(δεν εκτιμούσε χαχα), τις απολάμβανα φορώντας το μαγιό μου, γλύφοντας τα δάχτυλα μου και κοιτώντας τη θάλασσα. Αυτές που έφτιαξα για το Δαφνιό μου, είναι μακράν πιο υγιεινές και πολύ νόστιμες. Διαβάστε τη συνταγή και φτιάξτε την για τα μικρά σας και για εσάς!

Υλικά

  • 200γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτ.σ. λιναρόσπορος χρυσός σκόνη
  • 100ml γάλα κατσικίσιο
  • 1 αβγό βιολογικό
  • 1κτ.σ. αμύγδαλο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τοποθετούμε με την βοήθεια ενός κουταλιού το μίγμα μας σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δυο πλευρές καλά και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
  3. Πασπαλίζουμε με μέλι, κανέλα και λιναρόσπορο σκόνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ