Food Stories

Γεμιστά με χαλούμι

24 Σεπτέμβριος, 2019

Τα τελευταία μας γεμιστά για φέτος με χαλούμι

Ίσως και τα τελευταία μας γεμιστά για φέτος. Οι μελιτζάνες είναι άσπρες και πολύ γλυκές λόγω εποχής. Έτριψα χαλούμι και έβαλα μπόλικο φρέσκο δυόσμο. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε φαντάζομαι, αν όχι ακολουθεί αναλυτικά η συνταγή.

Υλικά

  • 4 ντομάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 4 μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1κτ.σ. πελτέ
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 12κτ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 200γρ. χαλούμι τριμμένο από την χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • Δυόσμος φρέσκος
  • Μαϊντανός φρέσκος
  • 2κτ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε καπάκια σε κάθε λαχανικό και με ένα μικρό κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό τους.
  2. Τοποθετούμε το εσωτερικό τους στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Προσθέτουμε μια κτ.σ. ρύζι καρολίνα για κάθε λαχανικό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Γεμίζουμε τα γεμιστά και τα τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 3κτ.σ. ελαιόλαδο, 1κτ.σ. πελτέ και 1 κούπα νερό και περιχύνουμε όλο τα ταψί με τα γεμιστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ