Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια κουμπιά κομμένα σε χοντρά κομμάτια (αν είναι πολύ βρώμικα τα καθαρίζουμε με ένα πανάκι ή τα ξεφλουδίζουμε)
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 πράσο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 2 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1 κτ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κτ.σ. βούτυρο φυτικό
- 50ml λευκό κρασί
- 200γρ. κινόα βρασμένη
- 200γρ. κρέμα καρύδας
- Φύλλα από ωμό καθαρισμένο και λεπτοκομμένο σπανάκι για το σερβίσρισμα
- 1τμχ. ‘ζελέ’ από ζωμό μανιταριών ψυγείου
- 1 λίτρο νερό
- λάδι τρούφας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα το φυτικό βούτυρο, το λάδι καρύδας, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες σε δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σοταριστούν τα λαχανικά μας και να μαλακώσουν. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, σβήνουμε την φωτιά και σουρώνουμε όλα τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ.
- Σουρώνουμε και το υγρό που περίσσεψε στην κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.
- Βάζουμε τον πουρέ από τα λαχανικά, πίσω στην κατσαρόλα και σιγά, σιγά προσθέτουμε και το υγρό που έχουμε αφήσει στην άκρη από τον βρασμό.
- Μπορούμε να κάνουμε όσο υδαρή ή πηχτή θέλουμε εμείς την σούπα.
- Τέλος προσθέτουμε και την κρέμα στη σούπα και φέρνουμε ξανά σε βρασμό για περίπου 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε στα πιάτα την σούπα. Στο κέντρο βάζουμε λίγη από την κινόα και πασπαλίζουμε με λεπτοκομμένο σπανάκι και σταγόνες από το λάδι τρούφας.