Η "Σημαντικιά" είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που την πείραξα (αρκετά) και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό! Στη βάση της έχει μια πικάντικη αλοιφή από φασόλια άσπρα και από πάνω μελίπαστες σαρδέλες και χόρτα εποχής. Είναι πολύ ωραία και σαν σαλάτα αλλά και σαν μεζές. Enjoy!
Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας τα αγαπάμε και κάποιοι θέλουμε και να τα μοιραζόμαστε. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους, (αυτούς τους σημαντικούς ξέρετε…) που έρχονται στη ζωή μας και μπλέκουν τα δικά τους ωραία πράγματα που έχουν στο μυαλό τους, με τα δικά σου, το αποτέλεσμα είναι μαγικό και το χαίρονται όλοι. Η συνταγή αυτή, ονομάζεται “Σημαντικιά”, γιατί περιέχει σημαντικές ουσίες για τον οργανισμό μας και την μοιράστηκα με τον σημαντικό φίλο μου, Αντρέα Καρπαθάκη, που έχει την Καραβαική (γαμάτο εστιατόριο στη Νέα Πεντέλη). Εκεί, μαζί με την επίσης σημαντική φίλη μου Ελένη Κουναλάκη, έχουμε φτιάξει το menu και αν σας φέρει ο δρόμος σας ποτέ προς τα βόρεια να έρθετε να σας γνωρίσουμε, να φάτε και να περάσουμε όμορφα. Στο video που ακολουθεί, μαγειρεύω μαζί με τον σημαντικό φίλο μου και συνάδελφο Νίκο Τουλουμτζή. Enjoy!
Υλικά
- 200γρ. φασόλια άσπρα βρασμένα
- 2κτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3κτ.σ. ελαιόλαδο
- 1κτ.σ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ κτ.σ. μπούκοβο
- 3κτ.σ. λεμόνι
- 1 χούφτα αλμύρα ή αντράκλα
- 2-3 παστές σαρδέλες ή μελίπαστες
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από τις σαρδέλες και τα χόρτα.
- Βάζουμε στο πιάτο την πάστα του φασολιού, από πάνω και στη μέση τα χόρτα και τέλος τις σαρδέλες.