Με τα τελευταία μας σύκα, έφτιαξα μια σαλάτα από ωμό σταμναγκάθι και κομμάτια από παστέλι με μαύρο σουσάμι. Δεν χρειάστηκε να φτιάξω καμιά vinaigrette, διότι μια μπουκιά από αυτή την σαλάτα, σου χαρίζει χίλιες γεύσεις, οπότε αρκέστηκα μόνο σε λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο μαύρο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη γραβιέρα σε φλοίδες.
Υλικά
- 200γρ. σταμναγκάθι ωμό καθαρισμένο
- 2-3 σύκα κομμένα κυδωνάτα
- ½ παστέλι από μαύρο σουσάμι
- 2κτ.σ. ελαιόλαδο
- Φρέσκο μαύρο πιπέρι-αλάτι
Εκτέλεση
- Απλώνουμε το σταμναγκάθι σε μια πιατέλα, τοποθετούμε τα σύκα και το παστέλι από πάνω και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε όσο πιπέρι και αλάτι θέλουμε.