Food Stories

Σούπα από μαριναρισμένα ψητά ντομαντίνια και κολοκυθόσπορο

· Σούπα με ψητά ντοματίνια κουρκουμά και γάλα καρύδας ·

26 Νοέμβριος, 2019

Ο καιρός δεν λέει να χειμωνιάσει κι εγώ ξεσηκώνομαι ακόμα με όλα αυτά τα ωραία ‘καλοκαιρινά’ υλικά που βρίσκω στις αγορές. Βρήκα πολύ ωραία ντοματίνια τα μαρινάρισα και έφτιαξα μια υπέροχη σούπα που τρώγεται ακόμα και κρύα.

Υλικά

  • 1 κιλό ντοματίνια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1κτ.γλ. κουρκουμά
  • 1 κτ.γλ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2κτ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 3κτ.σ. βαλσάμικο
  • 2κτ.σ. μέλι
  • 2-3κτ.σ. κολοκυθόσπορο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα καρύδας σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
  2. Τοποθετούμε τα υλικά που έχουμε ψήσει σε ένα μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ.
  3. Βάζουμε πάλι τον χυλό στην κατσαρόλα και τελειώνουμε με το γάλα καρύδας.
  4. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας κολοκυθόσπορο σε κάθε πιάτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ