Σε κάποιους θυμίζουν “Mars”, σε κάποιους άλλους “Twixx”, ένα είναι το μόνο σίγουρο…. δεν θα μείνουν για πολύ στο ψυγείο σας!
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Υλικά
- 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75γρ. μαύρη ζάχαρη
- 90γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 60γρ. βούτυρο
- 2κτ.σ. maple syrup
- 200γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2κτ.γλ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σ’ ένα μπολ τα υλικά για τη μπισκοτένια βάση, το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα.
- Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Αφού βγει από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει.
- Έπειτα, βάζουμε σ΄ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το maple syrup.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το μίγμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Στη μπισκοτένια βάση μας, ρίχνουμε την καραμέλα από πάνω και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Σε bain-marie ζεσταίνουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα πάνω από την καραμέλα και το μπισκότο και ξανατοποθετούμε το ταψάκι μας στο ψυγείο.
- Όταν σταθεροποιεί το γλυκό μας το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ