Food Stories

Πήρα πρόσφατα ένα καταπληκτικό δώρο από δύο καλούς μου φίλους τον Αντώνη και την Αλεξία, λέγεται Coco: 10 World-Leading Masters Choose 100 Contemporary Chefs είναι ένας μεγάλος τόμος μαγειρικής, ο οποίος  αναδυκνύει τα καινούργια ταλέντα της παγκόσμιας κουζίνας. Ανήκει στις  εκδόσεις PHAIDON και έχει βραβευτεί BEST PUBLISHER IN THE WORLD-GOURMAND 2010 WORLD COOKBOOK AWARDS.

Μέσα στις 448 σελίδες του παρουσιάζει τους 10 καλύτερους chefs στον κόσμο: Ferran Adria, Mario Batali, Shannon Bennett, Alain Ducasse, Fergus Henderson, Yoshiro Murata, Gordon Ramsay, Rene Redjepi, Alice Waters και Jacky Yu. Οι παραπάνω επιλέγουν τους 100 καλύτερους σύγχρονους chefs σε όλο τον κόσμο, όπου με  αλφαβητική σειρά τους παρουσιάζουν και μιλάνε για το style τους στην κουζίνα. Σε κάθε παρουσιάση,περιλαμβάνεται  το μενού του εστιατορίου,πολύχρωμες φανταστικές εικόνες  των πιάτων που εκτελούν οι chefs εν ώρα εργασίας, ένα μικρό βιογραφικό τους και από τα πιο σημαντικά την εκτέλεση 3 έως 4 συνταγών. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε ένα αρκετά μεγάλο βοήθημα για τις πιο δύσκολες και περίεργες μαγειρικές έννοιες που ίσως σας δυσκολέψουν στην ερμηνεία μιας συνταγής, αλλά και ένα μεγάλο ευρετήριο όλων των 100 καλύτερων εστιατόρίων σε όλα τον κόσμο με διευθύνσεις κ.α. Οποσδήποτε το θεωρώ το πιο must have cookbook για όλους εμάς τους food lovers. Μπορείτε να το βρείτε στον Ελευθερουδακη ή ακόμα καλύτερα στο Amazon. Φωτογραφίες: mendo.nl

22 Ιανουάριος, 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ