Food Stories

Fish Burger

· Γρήγορες και εύκολες κροκέτες ψαριού! ·

1 Μαΐου, 2015

Υλικά για τις κροκέτες

  • 8 στρογγυλά κομμάτια κατεψυγμένο μπακαλιάρο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4 κτ.σ. βούτυρο
  • 200γρ. κους-κους

Υλικά για την sauce

  • 4κτ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κτ.σ. μουστάρδα
  • 6-7 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

Υλικά για τα ψωμάκια burger

  • 2 κτ.σ. μαγιά ξερή
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 2κτ.σ. ζεστό νερό
  • 1/3 κούπας ηλιέλαιο
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1κτ.γλ. αλάτι
  • 3 ½ κούπες αλεύρι

Εκτέλεση για τις κροκέτες

  1. Βράζουμε τον μπακαλιάρο και το κους κους σε ξεχωριστές κατσαρόλες σε μπόλικο νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τον άνηθο και τα κρεμμύδια.
  3. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τον μπακαλιάρο και τον ανακατεύουμε με όλα τα υλικά.
  4. Σχηματίζουμε τις κροκέτες με τα χέρια μας και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα από πάνω.

Εκτέλεση για την sauce

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε την sauce στην άκρη.

Εκτέλεση για τα ψωμάκια

  1. Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με ζεστό νερό.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Επίσης προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα μικρό ζυμάρι.
  3. Ζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια.
  4. Τοποθετούμε τα μπαλάκια της ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ