Fish Burger
· Γρήγορες και εύκολες κροκέτες ψαριού! ·
Υλικά για τις κροκέτες
- 8 στρογγυλά κομμάτια κατεψυγμένο μπακαλιάρο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- 4 κτ.σ. βούτυρο
- 200γρ. κους-κους
Υλικά για την sauce
- 4κτ.σ. μαγιονέζα
- 1 κτ.σ. μουστάρδα
- 6-7 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Υλικά για τα ψωμάκια burger
- 2 κτ.σ. μαγιά ξερή
- 1 κούπα ζεστό νερό
- 2κτ.σ. ζεστό νερό
- 1/3 κούπας ηλιέλαιο
- ¼ κούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1κτ.γλ. αλάτι
- 3 ½ κούπες αλεύρι
Εκτέλεση για τις κροκέτες
- Βράζουμε τον μπακαλιάρο και το κους κους σε ξεχωριστές κατσαρόλες σε μπόλικο νερό.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τον άνηθο και τα κρεμμύδια.
- Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τον μπακαλιάρο και τον ανακατεύουμε με όλα τα υλικά.
- Σχηματίζουμε τις κροκέτες με τα χέρια μας και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα από πάνω.
Εκτέλεση για την sauce
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε την sauce στην άκρη.
Εκτέλεση για τα ψωμάκια
- Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Επίσης προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα μικρό ζυμάρι.
- Ζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα μπαλάκια της ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.