Food Stories

Νομίζω από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, ίσως γιατί μου θυμίζει μια πιο comme il faut εκδοχή, της δικής μας ελληνικής κρέμας ή και γαλακτομπούρεκου θα μπορούσε κανείς να πεί!

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Yλικά για την ζύμη σαμπλέ

  • 200 γρ. αλέυρι + 10γρ. γαι την επιφάνεια εργασίας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό

Υλικά για την φλαν

  • 500 γρ. γάλα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 κρόκοι
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν-φλάουρ

Εκτέλεση για την ζύμη

  1. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι. Κάνουμε στη μέση μια τρύπα και ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό.
  2. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα το μείγμα και σχηματίζουμε μια μπάλα, αλλά δεν την ζυμώνουμε πολύ. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά υγρή.
  3. Τυλίγουμε με μεμβράνη την μπάλα μας και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Αφού την βγάλουμε από το ψυγείο, την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  5. Την τρυπάμε με ένα πηρούνι σε ολόκληρη την επιφάνεια της και την ψήνουμε για 10 λεπτά.

Εκτέλεση για την φλάν

  1. Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αφού έρθουν σε βρασμό τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγά-σιγά με πολύ προσοχή ρίχνουμε το γάλα με την κρέμα μέσα στο μπολ με τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς και αφού πάρει την θερμοκρασία που θέλουμε το μίγμα με τα αυγά, το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα και τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει.
  4. Τοποθετούμε όλο το μίγμα της κρέμας στο ταψάκι με την τάρτα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί.
  6. Την σερβίρουμε κρύα.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ