Food Stories

Γρανίτα Καρπούζι & Πεπόνι σε ξυλάκι!

· Επειδή ζεσταθήκαμε πολύ αυτή την εβδομάδα μας έφτιαξα γρανίτες! Και είναι μόνο η αρχή θα ακολουθήσουν κι άλλες γεύσεις... ·

14 Ιουνίου, 2012

Επειδή ζεσταθήκαμε πολύ αυτή την εβδομάδα μας έφτιαξα γρανίτες! Και είναι μόνο η αρχή θα ακολουθήσουν κι άλλες γεύσεις…

Υλικά για το σιρόπι

  • 110γρ. ζάχαρη
  • 180ml νερό

Υλικά για τη γρανίτα

  • 125ml σιρόπι
  • 2κτ.σ. χυμό λεμονιού
  • 150γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια
  • 150γρ.πεπόνι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 8 θήκες παγωτού
  • 8 ξυλάκια για παγωτό

Εκτέλεση για το σιρόπι

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε ακριβώς για ένα λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία εβδομαδα σ’ ένα μπολ τυλιγμένο με μεμβράνη, αν θέλουμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση για την γρανίτα

  1. Ανακατέυουμε το σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε το καρπούζι μαζί με τη μισή ποσότητα του σιροπιού σ’ ένα μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα στις θήκες παγωτού μέχρι τη μέση. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
  2. Μετά από 2 ώρες τοποθετούμε το πεπόνι μαζί με το υπόλοιπο σιρόπι στο μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει και αυτό ένα ομογενοποημένο μίγμα. Βγάζουμε τις θήκες από τη κατάψυξη και χώνουμε στο κέντρο τα ξυλάκια. Με προσοχή ρίχνουμε και το μίγμα μας από το πεπόνι.
  3. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη γρήγορα και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ