Food Stories

[vimeo id=”79516751″ ][/vimeo]

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας έτοιμο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 400 γρ. τριμμένο τυρί μαλακό, γλυκό και ελαφριά πικάντικο
  • 4 φέτες σπεκ
  • Λίγο φρέσκο μαιντανό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε μια φόρμα για την τάρτα μας με 1κτ.σ. βούτυρο.
  2. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στη φόρμα προσεχτικά και κόβουμε ότι περισσεύει από τα πλάγια.
  3. Την καρφώνουμε σε όλο της το μήκος με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει πολύ.
  4. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι.
  5. Σ’ένα τηγάνι σωτάρουμε με 1κτ.σ. βούτυρο, το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  6. Σ΄ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί, το αυγό, το μαϊντανό, τη κρέμα γάλακτος, το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Τοποθετούμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο σφολιάτας.
  8. Προσθέτουμε από πάνω το σπεκ σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ