
[vimeo id=”79516751″ ][/vimeo]
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας έτοιμο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 400 γρ. τριμμένο τυρί μαλακό, γλυκό και ελαφριά πικάντικο
- 4 φέτες σπεκ
- Λίγο φρέσκο μαιντανό
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείφουμε μια φόρμα για την τάρτα μας με 1κτ.σ. βούτυρο.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στη φόρμα προσεχτικά και κόβουμε ότι περισσεύει από τα πλάγια.
- Την καρφώνουμε σε όλο της το μήκος με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει πολύ.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι.
- Σ’ένα τηγάνι σωτάρουμε με 1κτ.σ. βούτυρο, το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Σ΄ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί, το αυγό, το μαϊντανό, τη κρέμα γάλακτος, το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο σφολιάτας.
- Προσθέτουμε από πάνω το σπεκ σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ