Food Stories

Η Ταϊλάνδη στο λιμάνι του Πειραιά

· Το πιο ωραίο Ταϊλανδέζικο της πόλης ·

20 Ιανουαρίου, 2016

Αρχίζει να συμβαίνει και εδώ στην χώρα μας, αυτό που ζούμε όποτε πάμε εξωτερικό και τρώμε σε μικρά εστιατόρια διάφορες κουζίνες και κυρίως ασιατικές, όπου η κάθε μπουκιά είναι ένα ταξίδι στην εκάστοτε χώρα, αλλά πάντα φεύγουμε με μια πικρία και απορία στη σκέψη γιατί να μην το ζούμε και στην Ελλάδα αυτό.

Ε ναι λοιπόν, έχω αρχίσει να το ζω αυτό και δεν θα σας πάω μακριά, μόνο μέχρι τον Πειραιά. Για όσους μένουν στα βόρεια και νομίζουν ότι είναι μακριά σας πληροφορώ πως πιο γρήγορα κατεβαίνεις Πειραιά, παρά κέντρο για να βγεις πλέον. Αττική, εθνική και σε 25-30’ έφτασες στην Τρούμπα. Κάτι σαν το Γκάζι πάνε να το κάνουν και μου αρέσει γιατί είναι 2 στενά πάνω από το λιμάνι και σου σκάει και αυτό το Θαλασσινό αεράκι και καθαρίζουν τα μέσα σου.

Τριμμένο φυστίκι κάσιους, καυτερή πιπεριά σε πίκλα, ταϊλανδέζικο μπούκοβο και ζάχαρη. Η ζάχαρη για να σβήσει το καυτερό, αν και δεν σώζεσαι, είναι τέλειος ο συνδυασμός να το δοκιμάσετε!

Εκεί και πιο συγκεκριμένα στην Νοταρά 131 υπάρχει ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο το “Rouanthai” που σημαίνει σπίτι της Ταϊλάνδης ή αλλιώς “Μαρίνα“. Είμαι συχνός πελάτης, γιατί πολύ απλά έχει φανταστικό φαγητό, τρομερό σέρβις, είναι σχετικά φτηνό, έχει πολύ εύκολο πάρκινγκ (αν πας βράδυ) και ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν.

Αναφέρομαι στους ιδιοκτήτες τον Κύριο Παύλο και την Κυρία Μαρίνα. Ο Κ. Παύλος ήταν ναυτικός και σε ένα ταξίδι του, μαντέψτε που.., γνώρισε την Κ. Μαρίνα και την έφερε στην Ελλάδα. Παντρεύτηκαν, έκαναν μια υπέροχη κόρη η οποία και θα αναλάβει τα ηνία του μαγαζιού από ότι έχω καταλάβει όταν θα αποσυρθούν και τρέχουν αυτό το καταπληκτικό εστιατόριο. Η Κ. Μαρίνα μαζί με την κόρη της Nok, η οποία έχει τελειώσει την Βασιλική Ακαδημία της Ταϊλάνδης (να τα λέμε αυτά), είναι υπεύθυνες για οτιδήποτε θα επιλέξετε να βάλετε στο στομάχι σας. Μαγειρεύουν με πολύ αγάπη έναν τεράστιο κατάλογο που αποτελείται από κάποια Κινέζικα αλλά και από Ταϊλανδέζικα πιάτα, που είναι και τα περισσότερα. Η Κ. Μαρίνα θυμάται όλα τα πιάτα του καταλόγου απέξω και ανακατωτά με τους αριθμούς τους παρακαλώ και καυχιέται ότι το μυαλό της είναι σαν το computer και πως δεν μένει μέσα στην κουζίνα της. Θυμάται καλά όλους τους πελάτες φατσικά, ακόμα και αν έχουν έρθει λίγες φορές και ξέρει κάθε φορά πόσο καυτερά ή όχι θέλουν τα πιάτα τους.

Φάγαμε σούπα με γάλα καρύδας και κοτόπουλο Tom Kha Gai No 86, καυτερό όσο πρέπει, μυρωδάτο και αν είσαι και λίγο κρυωμένος θα σου φανεί φαρμακάκι. Συνεχίσαμε με Beef Phad Hra Prow Νο 111, πικάντικος κιμάς από μοσχάρι με πιπεριές, από τα πιο ωραία πιάτα που έχω φάει εκεί, μαζί με ρύζι ατμού και φυσικά από τα αγαπημένα μου το Νο 90 Phad-Thai τηγανιτά ρυζομακάρονα με αυγό και λαχανικά. Τα τελευταία στα φέρνουν με 4 διαφορετικά συνοδευτικά. Τριμμένο φυστίκι κάσιους, καυτερή πιπεριά σε πίκλα, ταϊλανδέζικο μπούκοβο και ζάχαρη. Η ζάχαρη για να σβήσει το καυτερό, αν και δεν σώζεσαι, είναι τέλειος ο συνδυασμός να το δοκιμάσετε!

Έχω ξεχάσει την ονομασία ενός κάρυ που δεν καίει και είναι φανταστικό, οπωσδήποτε να το πάρετε όταν πάτε. Αν πείτε στον σερβιτόρο, κάρυ που δεν καίει θα καταλάβει. Εννοείται φάγαμε και το γλυκάκι μας και ήταν το ραμπουτάν. Μοιάζει με πανακότα, αλλά είναι ζελέ από γάλα καρύδας και γιασεμί.

Οι γεύσεις που θα δοκιμάσετε είναι πραγματικά αυθεντικές και σπιτικές. Στο στόμα σας συνέχεια θα κάνουν βόλτα το lemongrass, τα kaffir limes, το γκάλαγκαν, το τζίντζερ και το γιασεμί. Σίγουρα αν πάτε μια φορά, θα ξαναπάτε και σίγουρα θα νιώσετε σαν να έχετε μπει σε σπίτι στην Ταϊλάνδη.

Tip: Πριν πάτε να κλείσετε τραπέζι εδώ: 2104294494

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ