Ευχαριστούμε Nestle dessert, για τις όμορφες σοκολάτες που μας έστειλες! Εγώ δεν έχασα ευκαιρία και φυσικά, έφτιαξα αυτό το κέικ που θα σας λυγίσει! Είναι η μόνη συνταγή για κέικ σοκολάτας που πρέπει να έχετε. Έχω δοκιμάσει πολλές πιστέψτε με, αλλά αυτό αγγίζει τα όρια του έτοιμου αμερικάνικου μίγματος για κέικ! Είναι απλά τέλειο!
Με το frosting μπορείτε να παίξετε πάρα πολύ, όπως αντί για αυτό που ουσιαστικά είναι γκανάζ, να βάλετε βουτυρόκρεμα με κακάο ή και Nestle dessert πραλίνα!
Υλικά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ κούπας κακάο
- 2κτ.γλ. σόδα μαγειρικής
- 1κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κτ.γλ. αλάτι
- 2 αυγά
- 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κούπα καφέ εσπρέσο
- ½ κούπα ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
Για το frosting
- 500γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
- 325γρ. κρέμα γάλακτος
- 250γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 18εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός το μίγμα.
- Το τοποθετούμε στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Πρέπει να βάζουμε το μαχαίρι στο κέικ και να βγαίνει στεγνό.
Για το frosting
- Ζεσταίνουμε την σοκολάτα στη φωτιά και την ρίχνουμε στις σοκολάτες.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Μόλις βγει το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση οριζόντια.
- Απλώνουμε μισό από το frosting και με την βοήθεια μιας σπάτουλας και τα τοιχώματα του κάτω μέρους και γύρω-γύρω από το γλυκό.
- Τοποθετούμε από πάνω το άλλο κομμάτι του κέικ και το καλύπτουμε με το υπόλοιπο frosting.
- Διατηρείται και εκτός αλλά και μέσα στο ψυγείο.