Food Stories

Κοχύλια γεμιστά με μπρόκολο, Jamon και πεκορίνο Αμφιλοχίας

21 Μαΐου, 2019

Από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές food saving! Στην κουζίνα μου δεν πετάω τίποτα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις μέσα στις κουζίνες σαν μάγειρας, είναι αυτό. Να μάθεις να αξιοποιείς όλα σου τα υλικά είτε γιατί σου περίσσεψαν, είτε γιατί έχουν χάσει την αίγλη της γεύσης τους, είτε γιατί είναι ένα βήμα πριν τον σκουπιδοτενεκέ.

Συνήθως πετάμε ότι φαγητό μας έχει περισσέψει. Όμως νομίζω πως ήρθε η ώρα να αλλάξετε αυτή την συνήθεια και να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει. Λαχανικά που είναι βρασμένα για σαλάτες, μακαρόνια που περίσσεψαν από χτες και λίγα ακόμα υλικά, μπορούν αν συνθέσουν το αυριανό σου φαγητό.

Στη συγκεκριμένη συνταγή, χρησιμοποίησα λίγο από το βρασμένο μπρόκολο που είχα φτιάξει για σαλάτα, τα κοχύλια που είχα κάνει προχτές με κιμά και πρόσθεσα λίγα ακόμα υλικά για να φτιάξω αυτό το υπέροχο φαγητό.

Υλικά

  • ½ βρασμένο μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 5 φέτες χαμόν ψιλοκομμένο
  • 350γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 300γρ. κοχύλια βρασμένα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά, εκτός από τα κοχύλια.
  2. Γεμίζω τα κοχύλια με τη φάρσα και περιχύνω με λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος.
  3. Ψήνω μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα τα κοχύλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ