Food Stories

Μύδια με κάπαρη γιαχνί και λευκή μπύρα

23 Μαΐου, 2019

Σ ’αυτή τη συνταγή πάντρεψα δύο υλικά που αγαπώ πολύ. Την κάπαρη και τα μύδια. Είναι από τις συνταγές που θα αγαπήσετε γιατί γίνεται πολύ γρήγορα, είναι πεντανόστιμη και με μια γαβάθα μπορείς να ταΐσεις πολύ κόσμο. Δύο υλικά πολύ φτηνά (να τα λέμε κι αυτά), τα συνδύασα με πατάτες τηγανιτές όπως τα τρώνε οι φίλοι μας οι Βέλγοι (κάτι ξέρουν) και με λευκή μπύρα που πολύ την αγαπούν, αλλά εγώ είπα να τιμήσω τον γνωστό Ισπανό chef Ferran Adria και να δοκιμάσω την δική του λευκή μπύρα. Αν βαριέστε να τηγανίζετε, συνοδεύστε το με καλό, φρέσκο χωριάτικο ψωμί για υπέρτατες παπάρες.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 χούφτες κάπαρη χοντροκομμένη (αν σας φαίνεται αλμυρή την ξεπλένετε)
  • 7 ώριμες ντομάτες τριμμένες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 3κτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κτ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκή μπύρα
  • Ξύσμα από λεμόνι
  • 1 κιλό μύδια καθαρισμένα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρασί και την κάπαρη.
  2. Σβήνουμε με τη μπύρα και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες.
  3. Βράζουμε λιγάκι μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
  4. Προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε με καπάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  5. Τοποθετούμε στο σκεύος που θέλουμε να σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ