Food Stories

Pancakes

· Για μένα, δεν υπάρχει πιο ωραίο και γλυκό ξεκίνημα της ημέρας ή καλύτερα του Σαββατοκύριακου ·

11 Οκτώβριος, 2013

Για μένα, δεν υπάρχει πιο ωραίο και γλυκό ξεκίνημα της ημέρας ή καλύτερα του Σαββατοκύριακου, που όλοι έχουμε περισσότερο χρόνο! Δοκίμασα πολλές συνταγές, για να έχουν την ίδια γεύση με τα “καταραμένα” έτοιμα και πανάκριβα σκευάσματα σκόνης που κυκλοφορούν στο εμπόριο… και κατέληξα στην παρακάτω συνταγή που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει απ’ όλες αυτές τις αμερικανιές. Δυστυχώς όμως, δεν μπορώ να σας υποσχεθώ το ίδιο και για το Maple Syrup, που το καλύτερο, ένα και μοναδικό είναι το Aunt Jemima και θα το βρείτε μόνο, στο γνωστό σε όλους τους food lovers Super Market Θανόπουλος.

Υλικά

  • 460γρ. γάλα ή 2 cups
  • 60γρ. βούτυρο  ή 1/3 cup
  • 1 αυγό
  • 280γρ. αλεύρι  ή 2 & 1/2 cups
  • 25γρ. ζάχαρη άχνη ή 1/4 cup
  • 12γρ. μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά
  • 4γρ. σόδα ή 1κτ.γλ.
  • 4γρ. αλάτι ή 1κτ.γλ.
  • Σιρόπι σφενδάμου

Εκτελέση

  1.  Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
  2. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε μισή κτ.σ. βούτυρο. Περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο όχι όμως να καεί και ρίχνουμε μία με δύο κτ.σ. από το μίγμα μας στο τηγάνι (εξαρτάται τι μέγεθος θέλουμε να έχουν τα pancakes μας).
  3. Σιγά-σιγά θα δούμε στην επιφάνεια να σχηματίζονται φουσκίτσες. Αυτό μας δείχνει πως είμαστε έτοιμοι με μια σπάτουλα να τη γυρίσουμε από την άλλη πλευρά.
  4. Αφού πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά, τη βγάζουμε και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή και με τις υπόλοιπες και τις τοποθετούμε στο ίδιο πιάτο τη μία πάνω στη άλλη.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο και αρκετό σιρόπι σφενδάμου.

Συμβουλές

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στα pancakes μας ότι θέλουμε όπως ξερά φρούτα, κομμάτια σοκολάτας ή ακόμα και κατεψυγμένα φρούτα όπως μύρτιλα, την ώρα που τα έχουμε τοποθετήσει στο τηγάνι από την πλευρά που δεν έχει ακόμα ψηθεί.
  • Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι και κανέλα αντί για σιρόπι σφενδάμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ