
Κακάβι σημαίνει το καζάνι το ξέρατε; Και όχι δεν θα μας το φτιάχνει μόνο η μαμά μας! Η κακαβιά λοιπόν ή ψαρόσουπα είναι από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε.
Υλικά
- 4 καρότα
- 3 πατάτες
- 4 κολοκύθια
- 1 μαραθόριζα
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 λίτρα νερό
- 3κτ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 κλωνάρια μαϊντανού
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 3-4 ψάρια όπως μπακαλιάρο, μηλοκόπι, μαγιάτικο, δράκαινα, σφυρίδα, ροφός καθαρισμένα
- Σχοινόπρασσο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα πλένουμε καλά.
- Τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα πρώτα τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σέλινο.
- Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ψάρια.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα ψάρια μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Με προσοχή αφαιρούμε τα ψάρια από τη κατσαρόλα για να μη μας διαλυθούνε.
- Περνάμε από μια σήτα λεπτή όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και κρατάμε το ζουμί που περισσεύει στην άκρη.
- Παίρνουμε σχεδόν τα μισά από τα λαχανικά και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζουμί.
- Ενσωματώνουμε τη πάστα που θα πάρουμε από το μπλέντερ με το υπόλοιπο ζουμί, το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σούπα μας.
Συμβουλές
- Μπορούμε να καταλάβουμε πως ένα ψάρι είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει εύκολα η σάρκα του από το κόκκαλο.
- Εννοείται πως μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο λαχανικό εσείς αγαπάτε και να τη κάνετε πιο δική σας!