Food Stories

Της Κακαβιάς

· Κακάβι σημαίνει το καζάνι το ξέρατε; Και όχι δεν θα μας το φτιάχνει μόνο η μαμά μας! Η κακαβιά λοιπόν ή ψαρόσουπα είναι από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε. ·

12 Σεπτεμβρίου, 2013

Κακάβι σημαίνει το καζάνι το ξέρατε; Και όχι δεν θα μας το φτιάχνει μόνο η μαμά μας!  Η κακαβιά λοιπόν ή ψαρόσουπα είναι από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε.

Υλικά

  • 4 καρότα
  • 3 πατάτες
  • 4 κολοκύθια
  • 1 μαραθόριζα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 λίτρα νερό
  • 3κτ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κλωνάρια μαϊντανού
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 3-4 ψάρια όπως μπακαλιάρο, μηλοκόπι, μαγιάτικο, δράκαινα, σφυρίδα, ροφός καθαρισμένα
  • Σχοινόπρασσο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα πλένουμε καλά.
  2. Τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα πρώτα τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σέλινο.
  3. Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ψάρια.
  5. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα ψάρια μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Με προσοχή αφαιρούμε τα ψάρια από τη κατσαρόλα για να μη μας διαλυθούνε.
  7. Περνάμε από μια σήτα λεπτή όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και κρατάμε το ζουμί που περισσεύει στην άκρη.
  8. Παίρνουμε σχεδόν τα μισά από τα λαχανικά και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζουμί.
  9. Ενσωματώνουμε τη πάστα που θα πάρουμε από το μπλέντερ με το υπόλοιπο ζουμί, το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σούπα μας.

Συμβουλές

  • Μπορούμε να καταλάβουμε πως ένα ψάρι είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει εύκολα η σάρκα του από το κόκκαλο.
  • Εννοείται πως μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο λαχανικό εσείς αγαπάτε και να τη κάνετε πιο δική σας!
12 Σεπτεμβρίου, 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ