Ένα απο τα trend της εποχής… Θα σας φανεί λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά δεν είναι, γίνονται πολύ γρήγορα και εντυπωσιάζουν!
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Υλικά για το κέικ
- 2 αυγά
- 125γρ. ζάχαρη
- 100γρ. γάλα
- 1 βανίλια
- 225γρ. αλεύρι
Υλικά για το frosting
- 45γρ. βούτυρο μαλακό
- 1κτ.σ. νερό
- 75γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2κτ.σ. γάλα ή λικέρ της αρεσκείας σας
- 160γρ. άχνη
- 2κτ.σ. κακάο
Υλικά για την συναρμολόγηση
- καλαμάκια baboo
- ένα κομμάτι φελιζόλ (που να χωράει στο ψυγείο σας) καλυμμένο με αλουμινόχαρτο ( για να μην λερωθεί όταν θα στάξει η σοκολάτα)
- 1τμχ. κουβερτούρα μαύρη
- 1τμχ. κουβερτούρα λευκή
- διάφορα διακοσμητικά ζαχαροπλαστικής όπως χρωματιστή τρούφα κ.α.
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε το κέικ έτσι όπως όλοι γνωρίζουμε. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά. Ρίχνουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σταδιακά προσθέτουμε στο μίγμα μας το γάλα και το αλεύρι.
- Έχουμε βουτυρώσει ένα ταψάκι τετράγωνο μικρού μεγέθους. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί χώνοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν το μαχαίρι μας βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Προσοχή ίσως το μαχαίρι να έχει πάνω του υδρατμούς και αυτό όχι επειδή δεν είναι έτοιμο αλλά επειδή το μίγμα έχει υγρασία μέσα του από την υψηλή θερμοκρασία του φούρνου.
- Αφήνουμε το κέικ στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε με το frosting. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αφού έχει κρυώσει το κέικ μας το μαδάμε, με τα χέρια μας και το ανακατεύουμε με το frosting. Tο κάνουμε μια μάζα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Όταν βγάλουμε το μίγμα από το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα καρφώνουμε στην άκρη, σε κάθε καλαμάκι. Τα τρυπάμε στο φελιζόλ και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Εν τω μεταξύ, λιώνουμε κουβερτούρα μαύρη και λευκή είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε bain-marie (= μπολάκι που έχουμε τοποθετήσει μέσα στην επιφάνεια μιας κατσαρόλας με νερό χωρίς όμως αυτό να ακουμπάει τον πάτο του μπολ).
- Μόλις βγάλουμε τα καλαμάκια από το ψυγείο τα βουτάμε με προσοχή στις λιωμένες σοκολάτες και ύστερα τα πασπαλίζουμε με διακοσμητικά ζαχαροπλαστικής.
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ