Σήμερα έχετε γιορτή στο σπίτι και δεν ξέρεις τι να φτιάξεις; Ακόμα και αν δεν έχετε, τα cupcakes είναι πάντα μια νόστιμη λιχουδιά για να σου φτιάξουν την μέρα! Είναι πολύ μα πολύ νόστιμα και τώρα που είναι καλοκαίρι τρώγονται άνετα και ευχάριστα παγωμένα. Σημαντικό tip και για αυτή την συνταγή αλλά και γενικότερα για όλα τα cake που κάνετε, είναι να έχετε τα αυγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Το μείγμα σας θα γίνει πιο μαλακό και θα φουσκώσει πιο εύκολα!
Υλικά για το κέικ
- 160γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 30γρ. κορνφλάουρ
- ½ κτ.γλ. σόδα
- 4κτ.γλ. κακάο
- Λίγο αλάτι
- 70γρ. βούτυρο
- 200γρ. ζάχαρη
- 120ml ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
- ½ κτ.γλ. λευκό ξύδι
- 2 κτ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 120ml ξινόγαλο
Υλικά για το frosting
- 230γρ. κρέμα τυρί
- 60γρ. βούτυρο
- 250γρ. βούτυρο (Ζωικής προέλευσης)
- 1κτ.σ. γάλα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση για το κέικ
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχουν κρεμώδης υφή.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορνφλάουρ, το κακάο, την σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και ύστερα προσθέτουμε και το ηλιέλαιο.
- Σε αυτό το μείγμα, ρίχνουμε τους κρόκους και την βανίλια. Ανακατεύουμε με το μίξερ και προσθέτουμε το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας σιγά-σιγά και εναλλάξ το δεύτερο μείγμα με το αλεύρι και το ξινόγαλα.
- Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με τα ασπράδια, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα προσεχτικά.
- Γεμίζουμε τις θήκες για cup cakes μέχρι τα 2/3 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά. Μπορείτε να βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα μέσα στα κεκάκια και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμα.
Εκτέλεση για το frosting
- Χτυπάμε με ένα μίξερ το βούτυρο μαζί με το ζάχαρη άχνη για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γάλα και τη βανίλια.