Food Stories

Δροσερή βυσσινάδα

· Εύκολη συνταγή για δροσερή βυσσινάδα χωρίς να βγάλεις τα κουκούτσια! ·

23 Αυγούστου, 2015

Καλοκαίρι, το ψυγείο της γιαγιάς είχε όλα τα καλά του κόσμου, από περίεργες πίτες μέχρι μπελαλίδικα γλυκά, και πάντα μια κρύα κανάτα βυσσινάδα. Κάθε απόγευμα, μετά το παιχνίδι, έτρεχα στην αυλή της για ένα δροσερό ποτήρι με μπόλικα παγάκια. Ήταν κάτι σαν ιεροτελεστία για μένα & δεν θα μπορούσε να λείπει και από το δικό μου ψυγείο γιατί παραμένει το πιο λαχταριστό, καλοκαιρινό ρόφημα για μικρούς αλλά και μεγάλους. Αν σκέφτεστε πως θα μπλέξετε με κουκούτσια κάνετε λάθος, η συνταγή είναι πολύ απλή. Δεν θα κάνουμε γλυκό του κουταλιού, να πιούμε μια δροσερή βυσσινάδα θέλουμε!

Υλικά

  • ½ κιλό βύσσινα φρέσκα
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 5 κτ.σ. νερό
  • Λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά.
  2. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Ενδιάμεσα ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε να πάρει μια ακόμα βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σουρώνουμε το μείγμα μας και πετάμε τα ολόκληρα βύσσινα. Κρατάμε το ζουμί-σιρόπι και το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια στο ψυγείο.
  5. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, αραιώνουμε το σιρόπι με παγωμένο νερό (όσο θέλουμε).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ