Όταν δοκιμάσεις αυτό το pesto θα καταλάβεις ότι ταιριάζει απόλυτα με θαλασσινά-μικρά ψάρια. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα είτε στο γουδί είτε σε μπλέντερ. Είναι νόστιμο και ωμό αλλά κι όταν το ψήσεις. Μπορείς να το κάνεις όσο πιο καυτερό ή πικάντικο αντέχεις, προσθέτοντας κι άλλο τσίλι ή πάπρικα.
Υλικά
- 25γρ. φουντούκια
- 10 σαρδέλες φιλεταρισμένες
- 1/2κτ.γλ. τσίλι καυτερό
- 1 μικρό κρεμμύδι
- ½ σκελίδα σκόρδο
- ½ ντομάτα χωρίς την φλούδα
- 2κτ.γλ. βαλσάμικο
- 4κτ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή στο γουδί και τα ανακατεύουμε όλα.
- Πρέπει όλα τα υλικά να είναι πολτοποιημένα εκτός από τα φουντούκια, τα οποία πρέπει να είναι σε μικρά κομματάκια.
- Τοποθετούμε ένα κομμάτι σαρδέλας σε λαδωμένη επιφάνεια(ταψί, σχάρα, τηγάνι), προσθέτουμε λίγο από το pesto και καλύπτουμε από πάνω με άλλο κομμάτι.
- Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι μας.