Food Stories

Crispy Onion rings με καρύδα και μαρμελάδα από σαντορινιό ντοματάκι

5 Μαΐου, 2019

Είναι εξωτικά, vegan, ελαφριά και παρεΐστικα. Αυτά τα φανταστικά onion rings τα τρώτε σκέτα, τα τρώτε ως συνοδευτικό, τα χώνετε μέσα σε burgers ή σε sandwich. Τη μαρμελάδα μου την έφεραν τα τρομερά μου ξαδέρφια από τη Σαντορίνη και ταιριάζει απόλυτα. Ο χυλός είναι πανεύκολος και δεν χρειάζεται να κάτσει για να αφρατέψει, τον χρησιμοποιείτε αμέσως.

Υλικά

  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. κορν-φλάουρ
  • 1κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250ml γάλα καρύδας
  • 180ml σόδα
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές λωρίδες
  • Ξύσμα από 1 μικρή καρύδα ή έτοιμο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σπάμε την καρύδα με ένα σφυρί και ξεφλουδίζουμε τα κομμάτια της. Τα περνάμε από έναν τρίφτη.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι.
  3. Ρίχνουμε μέσα τα δαχτυλίδια και μετά ένα -ένα πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι τους ρίχνουμε με το χέρι μας αρκετό από το ξύσμα της καρύδας.
  4. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ