Αυτό που μια ωραία πρωία πέσαν στα χέρια μου νέα προϊόντα αποθήκευσης και μαγειρικής και ήταν σαν κέρδισα το λαχείο; Ε, αυτό έζησα πριν μερικές ημέρες! Ο τολμηρός και νεότατος Γιάννης Ζαφειρόπουλος έφερε στην ελληνική αγορά, προϊόντα από δύο πολύ γνωστές αμερικάνικες εταιρείες Hefty και Reynolds.
Θα ξεκινήσω από τις πραγματικά μαγικές θήκες για cup cakes ή muffins, με επένδυση αλουμινόχαρτου, οι οποίες βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και το πιο σημαντικό: μπαίνουν κατευθείαν στον φούρνο! Δεν χρειάζονται ούτε κάποια λιπαρή ουσία για να μην κολλήσει το μείγμα, ούτε κάποιο ειδικό σκεύος για να σταθούν. Τα χρώματα δεν αλλοιώνονται καθόλου κατά το ψήσιμο και το κέικ μετά ξεκολλάει από την θήκη πανεύκολα. Εννοείται πως τα δοκίμασα στην συνταγή που ακολουθεί και ειλικρινά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ξανά στο παρελθόν πιο πρακτικό προϊόν.
Την ίδια εντύπωση μου έκανε και το αλουμινόχαρτο της ιδίας εταιρείας, όπου όταν το χρησιμοποίησα κατάλαβα την μέγιστη διαφορά με όλα τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά, την αντοχή και την ποιότητα του!
Και επειδή αγαπώ την οργάνωση και πάντα ψάχνω σωστούς και υγιεινούς τρόπους να διατηρώ τα τρόφιμα μου όσο πιο φρέσκα γίνεται, ενθουσιάστηκα με τα Hefty One Zip και την ποιότητα τους όσο τίποτα άλλο. Μέσα στα Hefty που βγαίνουν σε ότι μέγεθος μπορείς να φανταστείς, συσκευάζεις τις τροφές σου για ασφαλή μεταφορά (και στα ταξίδια σου), και τα καταψύχεις. Μπορείς να τα αποψύξεις στον φούρνο μικροκυμάτων και να τα ζεστάνεις με πλήρη ασφάλεια και μπορείς να αποθηκεύσεις και υγρά χωρίς καμία απώλεια!
Όλα αυτά τα τρομερά και οικονομικά προϊόντα, θα τα βρεις εδώ στην σελίδα τους στο facebook με πολλές ιδέες, συνταγές και τρόπους χρήσης τους!
Για αγορά θα τα βρεις στο super market ‘Θανόπουλος’ για όσους μένουν στα βόρεια, στην ‘Ηπειρώτισσα’ για όσους μένουν στα νότια και σε πολλά σημεία ακόμη σε όλη την Ελλάδα και πίστεψε με, θα τα χαρείς όσο και εγώ!
Υλικά
- 1 ½ κούπα γάλα αμυγδάλου
- 2κτ.γλ. ξύδι μήλου
- 1 ¼ κούπας σιρόπι σφενδάμου
- ½ κούπα εσπρέσο
- 2/3 κούπας λιωμένο βούτυρο καρύδας
- 2 βανίλιες
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/3 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα κακάο
- 2κτ.γλ. σόδα σκόνη
- 1κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4κτ.γλ. αλάτι
Για το frosting
- 4 κούπες ζάχαρη άχνη
- 1 ½ κούπα βούτυρο
- 3κτ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 1κτ.σ. ξύδι μήλου
- 2 βανίλιες
- 1κτ.γλ. χυμό λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Για το frosting ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια ενός κουταλιού και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο, μέχρι να είναι έτοιμα τα cup cakes μας.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Στις συγκεκριμένες θήκες δεν χρειάζεται να τις βουτυρώσετε ούτε να τις αλευρώσετε. Το μείγμα δεν κολλάει καθόλου. Αν χρησιμοποιήσετε άλλες θήκες, τότε πρέπει και να τις βουτυρώσετε και να τις αλευρώσετε.
- Ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου μαζί με το ξύδι σε ένα μπολ και αφήστε το για λίγη ώρα να δράσει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας, τον καφέ, τη βανίλια, το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Ύστερα προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει βάζουμε πάνω από κάθε cup cake λίγο από το frosting και σερβίρουμε