Να μια ωραία και διαφορετική λύση για τον καθημερινό μας φαγητό. Είναι γρήγορο, εύκολο, ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο! Δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζετε κάθε φορά για το τι θα μαγειρέψετε. Εφοδιαστείτε σιγά –σιγά με λίγες βασικές ασιατικές sauces που σας προτείνω στις συνταγές μου και σε λίγο καιρό θα γίνετε master στις ethnic κουζίνες. Όλες αυτές οι συνταγές (γιατί είμαι φαν και θα ακολουθήσουν πολλές), γίνονται γρήγορα και θέλουν το πολύ 2 σκεύη. Ένα μικρό tip για όλες αυτές τις sauces είναι πως αφού τις προσθέσουμε στο φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά 2-3 φορές και μετά αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά για να μην μας καούν και καραμελώσουν.
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
- 2κτ.σ. σόγια
- 2κτ.σ. γλυκιά σόγια
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 αυγό τηγανιτό
- 1 κούπα ρύζι ατμού ή μακρύκοκο βρασμένο
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- ½ κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 μανιτάρια μεγάλα άσπρα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1κτ.σ. Oyster sauce
- 1κτ.σ. σουσαμέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα γουόκ ή τηγάνι, ρίχνουμε το σησαμέλαιο, το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Ύστερα προσθέτουμε τις sauces και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε πιάτο με το ρύζι ατμού και το αυγό.