Food Stories

Δεν υπάρχει περίπτωση,  να έρθει κάποιος φίλος στο σπίτι και να μη φτιάξω κάτι. Όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν καλά αυτό. Με την άφιξη της φίλης μου Κλαίρης  (@klairaki) λοιπόν, είπα να δοκιμάσω αυτό το γλυκό. Μια τάρτα παραλλαγή θα τη πω εγώ, αφού μπορείτε να αφαιρέσετε το ξύσμα πορτοκαλιού και είτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού, είτε να την αφήσετε σκέτη με γεύση βανίλιας και να προσθέσετε φρέσκα ή ξερά φρούτα από πάνω, ωμά αμύγδαλα ή ότι οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε εσείς…

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Υλικά για τη ζύμη

  • 200γρ. αλεύρι  +10γρ. για την επιφάνεια εργασίας
  • 100γρ. βούτυρο
  • 20γρ. νερό
  • 20γρ.ζάχαρη
  • 2γρ. αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση ζύμης

  1. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας, το αλεύρι μαζί με το βούτυρο. Κάνουμε στη μέση μια τρύπα και ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε ελάχιστα, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
  3. Ισιώνουμε το ζυμάρι με τη βοήθεια ενός πλάστη και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
  4. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά, την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα πιέζοντας απλά με τα δάχτυλά μας.

Υλικα για τη γέμιση

  • 3 αυγά
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • ¾ κούπας αλεύρι
  • Ξύσμα από 4 πορτοκάλια

Εκτέλεση γέμισης

  1. Στο μίξερ μας, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν (όχι πολύ).
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στη ταρτιέρα μας.
  4. Ψήνουμε για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω η γέμιση.
  5. Στο τέλος και αφού κρυώσει και τη σερβίρουμε τη πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Συμβουλές

  • Όταν παίρνουμε ξύσμα από πορτοκάλια ή από λεμόνια προσέχουμε να μην αφαιρέσουμε από το φρούτο και το άσπρο κομμάτι διότι είναι αυτό που πικρίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ