Food Stories

Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια και μαρμελάδα φράουλα

· Τάρτα σοκολάτας με βάση ζύμης από φουντούκια, μαρμελάδα φράουλας και γκανάζ σοκολάτας. ·

26 Απριλίου, 2015

Υλικά για την ζύμη

  • 150γρ. φουντούκια
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. corn flour
  • 125γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρόκος αυγού

Για την σοκολάτα

  • 110γρ. μαρμελάδα φράουλας
  • 160γρ. κρέμα γάλακτος
  • 25γρ. βούτυρο
  • 200γρ. σοκολάτα μαύρη
  • Φράουλες φρέσκες

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε σε ένα μιξεράκι όλα τα υλικά, εκτός από τον κρόκο αυγού.
  2. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κρόκο. Ανακατεύουμε και πλάθουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας. Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
  3. Μόλις το βγάλουμε, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 μέρη. Βουτυρώνουμε καλά τα ταψάκια που έχουμε και τοποθετούμε ένα μέρος από το ζυμάρι που έχουμε χωρίσει. Με τα δάχτυλα μας γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι πάνω.
  4. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  5. Μόλις βγάλουμε από το ψυγείο, τρυπάμε με ένα πιρούνι το ζυμάρι μέσα στα φορμάκια για να μην μας φουσκώσει.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο και τοποθετούμε στην βάση όλων την μαρμελάδα φράουλα.
  8. Ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά και βγάζουμε από τον φούρνο.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  10. Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα και το βούτυρο.
  11. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Τοποθετούμε στις τάρτες μας την σοκολάτα και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  13. Σερβίρουμε με τις φρέσκες φράουλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ