- Απόφυγε τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία.
- Χρησιμοποίησε αεροστεγή δοχεία και δροσερά μέρη.
- Τα μπαχαρικά που συνήθως χρησιμοποιούνται τριμμένα, καλό θα είναι να φυλάσσονται σε αεροστεγείς συσκευασίες άτριφτα ή άκοπα και να τρίβονται όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.
- Κράτησε τα μακριά από τον ήλιο.
- Μην πασπαλίζεις κατευθείαν τα μπαχαρικά με την συσκευασία τους πάνω από κατσαρόλα ή σκεύος που βράζει, γιατί ο ατμός θα εγκλωβιστεί μέσα τους και θα τα πήξει.
- Σιγουρέψου πως το σκεύος (π.χ. κουτάλι) που χρησιμοποιείς για να πάρεις το μπαχαρικό από την συσκευασία του είναι τελείως στεγνό αλλιώς η υγρασία που θα εισχωρήσει μέσα θα είναι καταστροφική και για την υφή του μπαχαρικού αλλά και για το άρωμα.
- Τα μπαχαρικά που έχουν κόκκινο χρώμα διατηρούν την φρεσκάδα τους καλύτερα στο ψυγείο.
- Μην ξεχνάς να κλείνεις αμέσως το καπάκι για την διατήρηση του έντονο αρώματος.
- Μπορείς να διατηρήσεις τον βασιλικό ή τον δυόσμο στην κατάψυξη αφού πρώτα τους πλύνεις, τους στεγνώσεις και τους ψιλοκόψεις.
- Φύλαξε φρέσκο δεντρολίβανο, θυμάρι αλλά και λεβάντα μέσα σε ελαιόλαδο, στο ψυγείο σου, αφού πρώτα τα πλύνεις, τα στεγνώσεις και τα ψιλοκόψεις.