Food Stories
  1. Απόφυγε τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία.
  2. Χρησιμοποίησε αεροστεγή δοχεία και δροσερά μέρη.
  3. Τα μπαχαρικά που συνήθως χρησιμοποιούνται τριμμένα, καλό θα είναι να φυλάσσονται σε αεροστεγείς συσκευασίες άτριφτα ή άκοπα και να τρίβονται όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.
  4. Κράτησε τα μακριά από τον ήλιο.
  5. Μην πασπαλίζεις κατευθείαν τα μπαχαρικά με την συσκευασία τους πάνω από κατσαρόλα ή σκεύος που βράζει, γιατί ο ατμός θα εγκλωβιστεί μέσα τους και θα τα πήξει.
  6. Σιγουρέψου πως το σκεύος (π.χ. κουτάλι) που χρησιμοποιείς για να πάρεις το μπαχαρικό από την συσκευασία του είναι τελείως στεγνό αλλιώς η υγρασία που θα εισχωρήσει μέσα θα είναι    καταστροφική και για την υφή του μπαχαρικού αλλά και για το άρωμα.
  7. Τα μπαχαρικά που έχουν κόκκινο χρώμα διατηρούν την φρεσκάδα τους καλύτερα στο ψυγείο.
  8. Μην ξεχνάς να κλείνεις αμέσως το καπάκι για την διατήρηση του έντονο αρώματος.
  9. Μπορείς να διατηρήσεις τον βασιλικό ή τον δυόσμο στην κατάψυξη αφού πρώτα τους πλύνεις, τους στεγνώσεις και τους ψιλοκόψεις.
  10. Φύλαξε φρέσκο δεντρολίβανο, θυμάρι αλλά και λεβάντα μέσα σε ελαιόλαδο, στο ψυγείο σου, αφού πρώτα τα πλύνεις, τα στεγνώσεις και τα ψιλοκόψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ