Food Stories

Μπιφτέκια από καστανό ρύζι και κόκκινες φακές

31 Μάρτιος, 2016

Μπιφτέκια λαχανικών υπάρχουν πολλά… αλλά με αυτά, σίγουρα θα εκπλαγείτε γευστικά. Αυτή η συνταγή, δεν περιέχει ίχνος από αλεύρι ή αυγό, είναι σούπερ υγιεινά, πεντανόστιμα και παραμένουν το ίδιο νόστιμα για πολλές ημέρες! Είναι ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο, για burger λαχανικών ή για ένα ελαφρύ διάλλειμα φαγητού στο γραφείο.

Υλικά

  • 150γρ. ρύζι καστανό βρασμένο
  • ½ μάτσο μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φακές κόκκινες πολύ καλά βρασμένες
  • ½ κτ.γλ κάρυ
  • ½ κτ.γλ. κόλιανδρο ξερό
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1κτ.σ. βούτυρο ή ελιαόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και αφού λιώσει προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
  2. Τα σοτάρουμε και αφού μαλακώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σχηματίζουμε μπιφτέκια με τα χέρια μας.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές καλά τα μπιφτέκια μας.
  5. Γαρνίρουμε τα μπιφτέκια με λίγο γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και φρέσκο ρόδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ