Μπιφτέκια λαχανικών υπάρχουν πολλά… αλλά με αυτά, σίγουρα θα εκπλαγείτε γευστικά. Αυτή η συνταγή, δεν περιέχει ίχνος από αλεύρι ή αυγό, είναι σούπερ υγιεινά, πεντανόστιμα και παραμένουν το ίδιο νόστιμα για πολλές ημέρες! Είναι ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο, για burger λαχανικών ή για ένα ελαφρύ διάλλειμα φαγητού στο γραφείο.
Υλικά
- 150γρ. ρύζι καστανό βρασμένο
- ½ μάτσο μαϊντανού ψιλοκομμένο
- 150γρ. φακές κόκκινες πολύ καλά βρασμένες
- ½ κτ.γλ κάρυ
- ½ κτ.γλ. κόλιανδρο ξερό
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1κτ.σ. βούτυρο ή ελιαόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και αφού λιώσει προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
- Τα σοτάρουμε και αφού μαλακώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σχηματίζουμε μπιφτέκια με τα χέρια μας.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές καλά τα μπιφτέκια μας.
- Γαρνίρουμε τα μπιφτέκια με λίγο γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και φρέσκο ρόδι.