Είναι ένα μέρος που άλλο τέτοιο δεν θα βρείς στην Αθήνα. Το όνομα του, δικαιολογεί κάπως και την τοποθεσία που βρίσκεται αλλά και την αίσθηση που νιώθεις όταν μπαίνεις μέσα. Θα νιώσεις και σαν ‘βασιλιάς’ αλλά και σαν στο σπίτι σου! Το Common Secret για κάποιους είναι πολύ γνωστό, ιδιαίτερα αν μένεις στα Βόρεια Προάστια και ιδιαίτερα αγαπητό. Εκεί θα πας για να πιείς τον καφέ σου, να φας το απογευματινό σου γλυκό αλλά και για να δοκιμάσεις το υπέροχο φαγητό τους και brunch.
Εμείς είχαμε την τύχη να μας καλέσουν για να δοκιμάσουμε το καινούργιο ανοιξιάτικο μενού τους. Η ιδιοκτήτρια και ψυχή του μαγαζιού (πάντα θα την βρείτε εκεί και θα θέλετε να την κάνετε αμέσως φίλης σας) Κ. Μαριλένα Κοριζή και η κόρη της, μας υποδέχτηκαν και αμέσως μας μετέφεραν την αγάπη τους γι αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο. Μου εξήγησαν οτί, δίνουν τεράστια σημασία στις πρώτες ύλες και πως χρησιμοποιούν τα πιο ποιοτικά υλικά στα πιάτα τους, όπως κρέας από την Φάρμα Μπράλου, σπαράγγια της θάλασσας, limoncello Villa Massa καθώς και ιταλικό παραδοσιακό τυρί assiago, ενώ τα ζυμαρικά τους είναι χειροποίητα.
Από τον καινούργιο κατάλογο δοκιμάσαμε για πρώτο, χειροποίητο τραχανά Αυλώνας, με κομμάτια καπνιστής πέστροφας Μεσολογγίου και αρωματισμένα λαχανικά με πιπέρι σετσουάν. Συνεχίσαμε με φρέσκα ριγκατόνι με limoncello και asiago, με το φανταστικό tri-tip sirloin steak 45 ημερών από μοσχάρι Charolais και το καλαμάρι γεμιστό με σπανάκι, συνοδευόμενο από σπιτικά κρητικά ζυμαρικά, κατάλληλο για όσους νηστεύουν ή απλά αγαπούν τα θαλασσινά (όπως εγώ).
Όλα τα πιάτα ήταν πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα, αλλά ακόμα πιο κολασμένα ήταν τα γλυκά! Έφαγα τους πιο ωραίους λουκουμάδες, βουτηγμένους σε θυμαρίσιο μέλι και απογειώθηκα με το Choco Loco! Μια σοκολατένια ποικιλία από mini ταρτάκι αλατισμένης σοκολάτας με γέμιση καραμέλας, πάβλοβα με μους σοκολάταςσε βαζάκι και red velvet brownie με icing λευκής σοκολάτας.
Θα αναρωτιέστε πως κοιμήθηκα το βράδυ με όλα αυτά στο στομάχι μου… Θα σας πω απλά υπέροχα, ανυπομονώντας για την επόμενη μου επίσκεψη στο Common Secret!