Food Stories

Pasta με σάλτσα από λιαστές ντομάτες και χουρμάδες

31 Μάρτιος, 2016

Αγαπημένη σάλτσα, τρώγεται και χωρίς να την βράσουμε, δηλαδή κρύα! Είναι τέλεια για καλοκαιρινές μακαρονάδες, ταιριάζει άψογα σε ψωμί αν θέλουμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες ή να σερβίρουμε ένα διαφορετικό dip στους φίλους-καλεσμένους μας.

 

 

Υλικά

  • 10 λιατσές ντομάτες
  • 4 χουρμάδες μουλιασμένοι στο νερό, χωρίς κουκούτσι
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 φύλα φρέσκου βασιλικού
  • Το λάδι από τις λιαστές
  • 1 φρέσκια ντομάτα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 200γρ. pasta

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από την pasta.
  2. Βράζουμε την pasta και την σουρώνουμε όταν είναι έτοιμη.
  3. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι την σάλτσα και την βράζουμε για 10-15 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε την σάλτσα πάνω στα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ