Αγαπημένη σάλτσα, τρώγεται και χωρίς να την βράσουμε, δηλαδή κρύα! Είναι τέλεια για καλοκαιρινές μακαρονάδες, ταιριάζει άψογα σε ψωμί αν θέλουμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες ή να σερβίρουμε ένα διαφορετικό dip στους φίλους-καλεσμένους μας.
Υλικά
- 10 λιατσές ντομάτες
- 4 χουρμάδες μουλιασμένοι στο νερό, χωρίς κουκούτσι
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10 φύλα φρέσκου βασιλικού
- Το λάδι από τις λιαστές
- 1 φρέσκια ντομάτα
- Αλάτι-πιπέρι
- 200γρ. pasta
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από την pasta.
- Βράζουμε την pasta και την σουρώνουμε όταν είναι έτοιμη.
- Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι την σάλτσα και την βράζουμε για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε την σάλτσα πάνω στα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.