Τα λόγια είναι περιττά! Απλά φτιάξτε το και απολαύστε το. Είναι πολύ εύκολο, παρόλο που πρέπει να κάνετε 3 διαφορετικά μίγματα, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Υλικά για το κέικ
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 3/4 κούπα γάλα
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κτ.γλ. αλάτι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια.
- Ενσωματώνουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ εναλλάξ.
- Τοποθετούμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.
- Αφού ψηθεί και κρυώσει το κόβουμε στη μέση οριζόντια και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε και τη κρέμα.
Υλικά για τη κρέμα
- 2 ½ κούπες γάλα
- 2 βανίλιες
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 2 κτ.σ. κορν-φλάουρ
- 3 κρόκους
- 2 κτ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν-φλάουρ, τους κρόκους και τις βανίλιες.
- Σ’ ένα κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το γάλα με τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το ενσωματώνουμε στο μίγμα με το κορν-φλάουρ.
- Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το μίγμα μας.
- Απλώνουμε με μια σπάτουλα τη κρέμα στο εσωτερικό του ενός τμήματος του κέικ και τοποθετούμε το άλλο τμήμα του κέικ από πάνω.
- Πιέζουμε ελαφρά για να απλωθεί καλύτερα η κρέμα και στις άκρες.
Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας
- 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κτ.σ. βούτυρο
- 220 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα αφού την έχουμε κόψει σε κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Απλώνουμε τη σοκολάτα στην επιφάνεια του κέικ και αν θέλουμε και στις άκρες του.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ