Food Stories

Τα λόγια είναι περιττά! Απλά φτιάξτε το και απολαύστε το. Είναι πολύ εύκολο, παρόλο που πρέπει να κάνετε 3 διαφορετικά μίγματα, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Υλικά για το κέικ

  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 3/4 κούπα γάλα
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κτ.γλ. αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια.
  3. Ενσωματώνουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ εναλλάξ.
  4. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.
  5. Αφού ψηθεί και κρυώσει το κόβουμε στη μέση οριζόντια και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε και τη κρέμα.

Υλικά για τη κρέμα

  • 2 ½  κούπες γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κτ.σ. κορν-φλάουρ
  • 3 κρόκους
  • 2 κτ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν-φλάουρ, τους κρόκους και τις βανίλιες.
  2. Σ’ ένα κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το γάλα με τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το ενσωματώνουμε στο μίγμα με το κορν-φλάουρ.
  3. Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το μίγμα μας.
  6. Απλώνουμε με μια σπάτουλα τη κρέμα στο εσωτερικό του ενός τμήματος του κέικ και τοποθετούμε το άλλο τμήμα του κέικ από πάνω.
  7. Πιέζουμε ελαφρά για να απλωθεί καλύτερα η κρέμα και στις άκρες.

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κτ.σ. βούτυρο
  • 220 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα αφού την έχουμε κόψει σε κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Απλώνουμε τη σοκολάτα στην επιφάνεια του κέικ και αν θέλουμε και στις άκρες του.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ