Food Stories

Μπουγάτσα με παστέλι

26 Ιανουαρίου, 2018

Γλυκό που αρέσει σε όλους η μπουγάτσα θα σας κεράσει μεγάλη ικανοποίηση και μαγειρική και γευστική. Το παστέλι μόνο κάτι κοιλιόδουλοι σαν εμένα μπορούν να το σκεφτούν γιατί δεν μου έφτανε η σκέτη- καημένη μπουγάτσα, ήθελα και να την εμπλουτίσω. Φανταστικό το αποτέλεσμα, τολμήστε το!

 

 

 

Υλικά

Για 6 μεγάλες μπουγάτσες

  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 25ρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 παστέλι
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με τη βανίλια, τα αυγά και το ξύσμα.
  2. Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό τη ζάχαρη με το γάλα.
  3. Όταν βράσει το γάλα με τη ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο-λίγο με μια κουτάλα δοκιμής στο μίγμα με το σιμιγδάλι μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
  4. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα με το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το παστέλι.
  6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλύπτοντας το μίγμα μας με μια μεμβράνη, η οποία θα ακουμπάει πάνω στο μίγμα.
  7. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας με τη βοήθεια ενός πλάστη όσο πιο λεπτό μπορούμε.
  8. Κόβουμε σε μακριές χοντρές σε πλάτος λωρίδες και στην αρχή κάθε λωρίδας τοποθετούμε 2-3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα.
  9. Τυλίγουμε σε τρίγωνα και τέλος κλείνουμε το φύλλο με νερό.
  10. Τοποθετούμε σε ταψί και αλείφουμε τα τρίγωνα με λιωμένο φρέσκο βούτυρο.
  11. Σερβίρουμε ζεστή την μπουγάτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ