Γλυκό που αρέσει σε όλους η μπουγάτσα θα σας κεράσει μεγάλη ικανοποίηση και μαγειρική και γευστική. Το παστέλι μόνο κάτι κοιλιόδουλοι σαν εμένα μπορούν να το σκεφτούν γιατί δεν μου έφτανε η σκέτη- καημένη μπουγάτσα, ήθελα και να την εμπλουτίσω. Φανταστικό το αποτέλεσμα, τολμήστε το!
Υλικά
Για 6 μεγάλες μπουγάτσες
- 500ml γάλα φρέσκο
- 100γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 αυγά
- 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 25ρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 παστέλι
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με τη βανίλια, τα αυγά και το ξύσμα.
- Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό τη ζάχαρη με το γάλα.
- Όταν βράσει το γάλα με τη ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο-λίγο με μια κουτάλα δοκιμής στο μίγμα με το σιμιγδάλι μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
- Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα με το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το παστέλι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλύπτοντας το μίγμα μας με μια μεμβράνη, η οποία θα ακουμπάει πάνω στο μίγμα.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας με τη βοήθεια ενός πλάστη όσο πιο λεπτό μπορούμε.
- Κόβουμε σε μακριές χοντρές σε πλάτος λωρίδες και στην αρχή κάθε λωρίδας τοποθετούμε 2-3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα.
- Τυλίγουμε σε τρίγωνα και τέλος κλείνουμε το φύλλο με νερό.
- Τοποθετούμε σε ταψί και αλείφουμε τα τρίγωνα με λιωμένο φρέσκο βούτυρο.
- Σερβίρουμε ζεστή την μπουγάτσα.