Food Stories

Κεφτεδάκια με μανιτάρια και τραχανά σε σάλτσα ντομάτας

9 Ιανουαρίου, 2018

Συνταγή Και για ταλαίπωρες μαμάδες που προσπαθούν να σκεφτούν κάθε λίγο και λιγάκι με ποιον τρόπο θα δώσουν στα παιδιά τους να φάνε κάτι πιο ιδιαίτερο αλλά νόστιμο.

Κάτι γίνεται με τον τραχανά εδώ και σου δίνει την αίσθηση ότι τρως κεφτέδες με τυρί.

Οι κεφτέδες πεντανόστιμοι και γίνονται σε χρόνο DT. Τα ολικής δεν είναι επειδή θέλω να σας βάλω να φάτε υγιεινά με το ζόρι αλλά διότι ταιριάζουν τρομερά με τα μανιτάρια γευστικά.

Υλικά για τους κεφτέδες

  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
  • 3 μανιτάρια κουμπιά (τα άσπρα) μεγάλα
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 2 χούφτες ξινό τραχανά
  • 2 κτ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 2 κτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Υλικά για την σάλτσα

  • 3 κτ.σ πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • 1 κλωναράκι θυμάρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά μας.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Μεταφέρουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και τα αναμιγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας κεφτεδάκια, τα σοτάρουμε για λίγο στο τηγάνι και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο με νερό μέχρι να καλύψουμε σχεδόν ολόκληρα τα κεφτεδάκια.
  • Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και σερβίρουμε όταν ο τραχανάς θα έχει μαγειρευτεί και η σάλτσα θα έχει δέσει.
  • Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με μακαρόνια ολικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ