Food Stories

Chocolate truffles με λάδι πορτοκαλιού

· Eύκολα και γρήγορα σοκολατάκια με λάδι πορτοκαλιού. ·

31 Μαρτίου, 2015

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι πορτοκαλιού με οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο θέλετε και επίσης αντί για μαύρη ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κακάο. Εγώ προτιμώ την μαύρη ζάχαρη γιατί είναι πολύ αρωματική και ταιριάζει με το πορτοκάλι.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Υλικά

  • 300γρ. σοκολάτα μαύρη
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1κτ.γλ. λάδι πορτοκαλιού
  • Ζάχαρη μαύρη

Εκτέλεση

  1. Φέρνουμε σε βρασμό την κρέμα γάλακτος.
  2. Την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  3. Προσθέτουμε το λάδι πορτοκαλιού και τοποθετούμε στο ψυγείο το μίγμα μας να κρυώσει.
  4. Αφού κρυώσει πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ