Food Stories

Μακαρόν με φιστίκι Αιγίνης και γαλλική βουτυρόκρεμα

· Μακαρόν με φιστίκι Αιγίνης και γαλλική βουτυρόκρεμα ·

28 Μαρτίου, 2015

Υλικά για τα μακαρόν

  • 100γρ. ασπράδια αυγών
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 50γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο σκόνη
  • 200γρ. ζάχαρη άχνη

Για την βουτυρόκρεμα

  • 7κτ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 ½ κτ.σ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 3κτ.σ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο ψιλοκομμένο
  • 4κτ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση για τα μακαρόν

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε μαζί το αμύγδαλο, τη ζάχαρη άχνη, το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και σιγά σιγά προσθέτουμε την ζάχαρη.
  3. Όταν το μίγμα με τα ασπράδια μας κάθεται πάνω στον αναδευτήρα του μίξερ και δεν πέφτει κάτω τότε είναι έτοιμο.
  4. Προσθέτουμε στο μίγμα με τα ασπράδια, το μίγμα με το αμύγδαλο με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
  5. Τοποθετούμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε πάνω σε λαδόκολλα το μέγεθος των μακαρόν που θέλουμε.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την βουτυρόκρεμα

  1. Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
  2. Σε άλλο σκεύος τοποθετούμε τους κρόκους και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μίγμα μας να αποκτήσει ένα πιο ανοιχτό χρώμα και να είναι κρεμώδες. Τότε προσθέτουμε και το γάλα.
  3. Τοποθετούμε το μίγμα σε κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  4. Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε αν ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Τότε προσθέτουμε στο μίγμα το βούτυρο και τη βανίλια.
  6. Φτιάχνουμε τα μακαρόν μας αλείφοντας το μία πλευρά από κάθε μακαρόν και καλύπτοντας τα με ένα δεύτερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ