Food Stories

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο πρωινό! Φτιάξτε το μόλις ξυπνήσετε και απολαύστε το ζεστό, χαζεύοντας μπροστά στην τηλεόραση, χουχουλιασμένοι στον καναπέ σας!

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κτ. σ. ζάχαρη
  • 4 κτ. γλ. baking powder
  • 1 κτ. γλ. αλάτι
  • 3 κτ. σ. βούτυρο
  • ¾ κούπας γάλα

Για τη γέμιση

  • 4 κτ. σ. βούτυρο
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 3 κτ. γλ. κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μίγμα της γέμισης και αλείφουμε τον πάτο του σκεύους που θα ψήσουμε τα cinnamon rolls με λίγο από το μίγμα.
  2. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη, μαζί σε ένα μπολ και ζυμώνουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
  3. Ανοίγουμε το ζυμάρι μας με τη βοήθεια ενός πλάστη και αλείφουμε την επιφάνεια του με το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης.
  4. Τυλίγουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε ίσα μέρη.
  5. Τα τοποθετούμε στο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
24 Δεκέμβριος, 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ