Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο πρωινό! Φτιάξτε το μόλις ξυπνήσετε και απολαύστε το ζεστό, χαζεύοντας μπροστά στην τηλεόραση, χουχουλιασμένοι στον καναπέ σας!
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κτ. σ. ζάχαρη
- 4 κτ. γλ. baking powder
- 1 κτ. γλ. αλάτι
- 3 κτ. σ. βούτυρο
- ¾ κούπας γάλα
Για τη γέμιση
- 4 κτ. σ. βούτυρο
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 3 κτ. γλ. κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μίγμα της γέμισης και αλείφουμε τον πάτο του σκεύους που θα ψήσουμε τα cinnamon rolls με λίγο από το μίγμα.
- Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη, μαζί σε ένα μπολ και ζυμώνουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι μας με τη βοήθεια ενός πλάστη και αλείφουμε την επιφάνεια του με το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης.
- Τυλίγουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε ίσα μέρη.
- Τα τοποθετούμε στο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ