Με τα αυγά που ίσως σας περίσσεψαν από το Πάσχα, λίγες πατατούλες μωβ (που τις βρίσκετε εύκολα) και σπαράγγια ανοιξιάτικα θα φτιάξετε την πιο νόστιμη niçoise που έχετε φάει ποτέ. Στην vinaigrette εγώ πρόσθεσα και λίγο τζίντζερ αλλά αν δεν το αγαπάτε μπορείτε να το αφαιρέσετε. Οι μωβ πατάτες έχουν τρελές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι πιο γλυκές από τις κανονικές και μαγειρεύονται πιο γρήγορα.
Υλικά
- 6 πατάτες μωβ βρασμένες με την φλούδα και κομμένες στη μέση
- 1 συσκευασία τόνο Αλοννήσου κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 2 αβγά βραστά κομμένα κυδωνάτα
- 1 μάτσο σπαράγγια βρασμένα και κομμένα στη μέση
- 7 ελιές τσακιστές χωρίς το κουκούτσι
Υλικά για τη vinaigrette
- 50ml λευκό ξύδι μπαλσάμικο
- 50ml ελαιόλαδο
- 1κτ.γλ. μέλι
- 5cm ξύσμα από τζίντζερ
Εκτέλεση για τη vinaigrette
- Ανακατεύουμε πρώτα το μέλι με το ξύδι και το τζίντζερ.
- Σιγά-σιγά ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Εκτέλεση για τη σαλάτα
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μας τα υλικά και περιχύνουμε με τη vinaigrette.