Food Stories

Τάρτα μήλου με σοκολάτα

10 Οκτώβριος, 2016

Όχι δεν είναι μια απλή μηλόπιτα, το ξέρω. Είναι ακόμα πιο νόστιμη και εξίσου εύκολη τάρτα. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και ζεστή αλλά και κρύα με παγωτό βανίλια ή ότι άλλο λαχταράει το στομάχι σας από πάνω. Εγώ στο ζυμάρι της τάρτας έβαλα και κάρδαμο γιατί ταιριάζει εξαιρετικά με την σοκολάτα. Εσείς μπορείτε να μην βάλετε καθόλου ή να πειραματιστείτε και με άλλα μπαχαρικά. Το σηκώνει και το μήλο και η σοκολάτα.

Υλικά για την τάρτα

  • 160γρ. αλεύρι
  • 40γρ. κακάο
  • 100γρ. βούτυρο
  • 20γρ. νερό
  • 2γρ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1κτ.γλ. κάρδαμο

Υλικά για την γέμιση

  • 6 μήλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 4κτ.σ. ζάχαρη
  • 2κτ.σ. βούτυρο
  • 100γρ. σοκολάτα μαύρη

Εκτέλεση για την τάρτα

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην συντήρηση το ζυμάρι για περίπου μισή ώρα.
  2. Αφού το βγάλουμε, το ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη και το απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα ή φορμάκια σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Εκτέλεση για την Γέμιση

  1. Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, τα μήλα, το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  2. Έπειτα προσθέτουμε, την σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και γεμίζουμε την ή τις τάρτες μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ