Όχι δεν είναι μια απλή μηλόπιτα, το ξέρω. Είναι ακόμα πιο νόστιμη και εξίσου εύκολη τάρτα. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και ζεστή αλλά και κρύα με παγωτό βανίλια ή ότι άλλο λαχταράει το στομάχι σας από πάνω. Εγώ στο ζυμάρι της τάρτας έβαλα και κάρδαμο γιατί ταιριάζει εξαιρετικά με την σοκολάτα. Εσείς μπορείτε να μην βάλετε καθόλου ή να πειραματιστείτε και με άλλα μπαχαρικά. Το σηκώνει και το μήλο και η σοκολάτα.
Υλικά για την τάρτα
- 160γρ. αλεύρι
- 40γρ. κακάο
- 100γρ. βούτυρο
- 20γρ. νερό
- 2γρ. αλάτι
- 1 αυγό
- 1κτ.γλ. κάρδαμο
Υλικά για την γέμιση
- 6 μήλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 4κτ.σ. ζάχαρη
- 2κτ.σ. βούτυρο
- 100γρ. σοκολάτα μαύρη
Εκτέλεση για την τάρτα
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην συντήρηση το ζυμάρι για περίπου μισή ώρα.
- Αφού το βγάλουμε, το ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη και το απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα ή φορμάκια σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Εκτέλεση για την Γέμιση
- Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, τα μήλα, το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
- Έπειτα προσθέτουμε, την σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και γεμίζουμε την ή τις τάρτες μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.