Food Stories

Φρουτοσαλάτα με σιρόπι από εσπεριδοειδή, τζίντζερ και φυσική βανίλια Μαγαδασκάρης

· Δροσερή φρουτοσαλάτα με σιρόπι από εσπεριδοειδή, τζίντζερ και φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης ·

2 Ιουνίου, 2015

Μπορείς πολύ εύκολα να μετατρέψεις μία βαρετή φρουτοσαλάτα σε ένα δροσερό και υγιεινό επιδόρπιο που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα κανονικά γλυκά. Σταμάτα να έχεις άγχος για το πώς θα βγεις στην παραλία φέτος. Τα ίδια τραβάω και εγώ! Έφτιαξα λοιπόν, αυτή την υπέροχη φρουτοσαλάτα για να σταματήσω να μετράω θερμίδες και να τρώω χωρίς πανικούς και τύψεις τα όμορφα γλυκά μου. Στο σιρόπι μπορείτε να πειραματιστείτε όσον αφορά τα μυρωδικά και τα εσπεριδοειδή και να βάλατε εσείς όποιο αγαπάτε.

Yλικά για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • Ξύσμα από1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 lime
  • Ξύσμα από 5cm τζίντζερ
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • Διάφορα φρούτα εποχής κομμένα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα μικρή και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Βάζουμε στην άκρη και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Τοποθετούμε όλα τα φρούτα κομμένα σε μία βαθιά πιατέλα, περιχύνουμε με το σιρόπι και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ