Αυθεντικό γαλλικό γλυκό συνήθως με κεράσια. Έτσι ξεκίνησε το clafoutis την πορεία του, αλλά εμείς (οι μάγειρες) στον δρόμο την αλλάξαμε. Ουσιαστικά τα υλικά του έχουν την βάση σχεδόν του χυλού της κρέπας και γι΄αυτό είναι ωραία συνταγή, είτε αλμυρή είτε γλυκιά, για να χρησιμοποιούμε μέσα (στον χυλό), ότι ή σχεδόν ότι, μας περισσεύει στην κουζίνα. Εγώ έκανα τον χυλό αλμυρό και χρησιμοποίησα σπαράγγια, εσείς αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει και βάλτε ότι αγαπάτε!
Υλικά
- 4 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι
- 250ml γάλα
- 100 γρ. τυρί
- Αλάτι-πιπέρι
- 20 γρ. βούτυρο
- 6 τμχ. σπαράγγια
- 6 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια. Κόβουμε το κάτω τους μέρος επειδή είναι σκληρό. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Αμέσως μόλις βράσει ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις τα βγάλουμε τα σουρώνουμε και τα πετάμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Ψιλοκόβουμε και το μπέικον.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον με τα σπαράγγια, μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.
- Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα μας.
- Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη το τυρί και το προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γάλα και το μπέικον.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Από πάνω τοποθετούμε τα σπαράγγια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.