Την Παρασκευή που μας πέρασε, πήγα σε ένα event που διοργάνωσε η IKEA, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS. Στο πάρκινγκ του καταστήματος IKEA του αεροδρομίου, φιλοξενήθηκε η εκδήλωση ‘Γεύσεις του τόπου μας’ για δύο ημέρες την Παρασκευή 23 Μαΐου και το Σάββατο 24 Μαΐου με οικοδεσπότες την μία μέρα τον Χριστόφορο Πέσκια και την άλλη τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Η Αθήνα ήταν και ο τελευταίος σταθμός των ‘Γεύσεων του τόπου μας’, μετά την Λάρισα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη.
Εκεί συμμετείχαν πολλοί τοπικοί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα με διάφορα προϊόντα, όπως βότανα, ζυμαρικά, θαλασσινά, μπάρες δημητριακών, λουκούμια, κρασιά, σαπούνια, μέλι, τσίπουρο, σαλιγκάρια, αυγοτάραχο κ.α.
Οι σεφ, ετοίμασαν με αυτά μοναδικές συνταγές live (τις δοκίμασα ήταν τέλειες) και όσοι τυχεροί είχαν δηλώσει συμμετοχή και κληρώθηκαν, μαγείρεψαν υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ, στα ειδικά διαμορφωμένα ‘Εργαστήρια Γεύσεων’. Μπορείτε να δείτε την λίστα των παραγωγών που συμμετείχαν εδώ.
Δοκίμασα καπνιστό χταπόδι, κουλουράκια από αλεύρι βελανιδιάς, γνώρισα και μίλησα με νέους και νέες παραγωγούς, οι οποίοι μου μετέδωσαν το όραμα και την αγάπη για τα προϊόντα τους. Φυσικά και προμηθεύτηκα πολλά από αυτά και σας υπόσχομαι όμορφες συνταγές.
Η ΙΚΕΑ , στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, από το Σάββατο 23 Μαΐου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της περιοχής της Αττικής με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.
Αξίζει να σημειωθεί πως από την αντίστοιχη παράλληλη δράση των εκδηλώσεων ‘ Γεύσεις του Τόπου μας’ στη Λάρισα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, το 2014 η ΙΚΕΑ διέθεσε είδη αξίας 26.000€.