Food Stories

Γκιοζλεμές με χαλούμι και παστουρμά

· Τούρκικος Γκιοζλεμές με χαλούμι και παστουρμά. ·

8 Ιουνίου, 2015

Η εναλλακτική της πίτσας και της κρέπας. Φτιάξε γκιοζλεμέδες με ότι γέμιση θες και ότι έχεις στο ψυγείο σου. Είναι πεντανόστιμοι και γίνονται πολύ γρήγορα ειδικά αν τους κάνετε στο τηγάνι.

Υλικά για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 75 γρ. γιαούρτι
  • 110 γρ. νερό
  • ½ φακελάκι ξερή μαγιά
  • Αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση

  • 4 φέτες παστουρμά
  • 200 γρ. χαλούμι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε το ζυμάρι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Αν σας κολλάει ρίχνετε και άλλο αλεύρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα τυλιγμένο με 1 μεμβράνη.
  2. Αφού ξεκουραστεί χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη πολύ λεπτό φύλλο το κάθε μπαλάκι ζύμης.
  3. Μπορούμε να του δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε. Κυκλικό σαν πίτσα ή τετράγωνο, ότι σας βολεύει.
  4. Τοποθετούμε στη μισή πλευρά του ζυμαριού λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε καλά πιέζοντας με τα δάχτυλα μας, με την άλλη πλευρά.
  5. Μπορούμε να ψήσουμε τους γκιοζελμέδες στον φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα το ζυμάρι, αλλά μπορούμε να τους τηγανίσουμε κιόλας σε αντικολλητικό τηγάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ