Food Stories

Γιατί να πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις κρύες σούπες

· Aν και οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι οι σούπες είναι ένα χειμωνιάτικο φαγητό, οι μεγάλοι σεφ προτείνουν τις κρύες σούπες ως τα πιο νόστιμα πιάτα του καλοκαιριού! ·

5 Αυγούστου, 2015

Πρώτον γιατί είναι καλοκαίρι και σκας μαζί με τον τζίτζικα! Δεύτερον γιατί τα Gazpacho (κρύες σούπες), είναι πάντα στη μόδα ε και πώς να το κάνουμε αν θες να εντυπωσιάζεις με τα μαγειρικά σου skills πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις και Gazpacho. Γιατί είναι δροσερές, πανεύκολες, γρήγορες συνταγές και μπορείς πάντα να αυτοσχεδιάσεις, αρκεί να έχεις λαχανικά στο ψυγείο σου…

Πετάς όλα τα υλικά στο μπλέντερ, βάζεις ψυγείο και είσαι έτοιμος.

Σερβίρεται πάντα για πρώτο πιάτο και μπορείς να το προσφέρεις σε μικρά ποτηράκια στα καυτά party που κάνεις για να δροσίσεις την παρέα σου.

Είναι πολύ υγιεινά, διότι ανήκουν στην πολύ αγαπητή ( σε μένα) κουζίνα της ωμοφαγίας – αθερμοφαγίας. Το ζωντανό φαγητό περιέχει ένζυμα, τα οποία καταστρέφονται σε θερμοκρασία άνω των 49 βαθμών Κελσίου. Το ωμό φαγητό μας κάνει να αισθανόμαστε ευεξία και γεμάτοι ενέργεια.

Αν με ρωτήσετε, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσει κανείς αυτό τον τρόπο διατροφής μόνο, αλλά θεωρώ πολύ βασικό να εντάξουμε κάποια πιάτα και συνταγές στην καθημερινότητα μας, όπως και είναι το Gazpacho.

Ακολουθεί τρομερή συνταγή αυθεντικού ισπανικού Gazpacho με πρώτες ύλες από το μποστάνι μου (πόσο περήφανη…)!

Υλικά

  • 2 ντομάτες
  • ½ ξερό κρεμμύδι
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης
  • ½ αγγούρι
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 κτ.γλ. μυλόξυδο
  • 1κτ.σ. Worcestershire sauce
  • 2-3 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι-πιπέρι ή ταμπάσκο
  • 1κτ.σ. ελαιόλαδο
  • Τριμμένο παξιμάδι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το τριμμένο παξιμάδι.
  2. Σερβίρεται κρύα με λίγα φύλλα από φρέσκο βασιλικό και τριμμένο παξιμάδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ