Αυτή η συνταγή ανήκει στην φίλη μου τη Βίκυ και ήταν το πρώτο πράγμα που έφαγα από τα χεράκια της. Αν αγαπάτε τα όσπρια θα την λατρέψετε αν πάλι δεν τα πολύ συμπαθείτε με αυτή την συνταγή θα έρθετε πιο κοντά τους! Ο άντρας μου, όποτε έρχεται Δευτέρα και πρέπει να φάει όσπρια γκρινιάζει και γι’ αυτό προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να του τα παντρεύω έξυπνα και με άλλα υλικά. Αυτή η συνταγή είναι τέτοια… Τα παντρεύει όλα ωραία!
Υλικά
- 150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
- 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη (αυτή στο βαζάκι)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κτ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
- 2 κτ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κτ.γλ. κάρυ σκόνη
- 1 κτ.σ. μουστάρδα
- 2 κτ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το κάρυ, την μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.