Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Greg Lambrecht εμπνεύστηκε το Coravin. To Coravin είναι ένα σύστημα άντλησης κρασιού, που σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις το αγαπημένο σου κρασί χωρίς καν να βγάλεις τον φελλό του. Με τον τρόπο αυτό μπορείς απλά να πιείς ένα ή και 2 ποτήρια από ένα καλό κρασί ειδικά εάν είναι ακριβό, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να ανοίξεις ολόκληρο το μπουκάλι με αποτέλεσμα το κρασί να οξειδωθεί και να χάσει την γεύση του.
Λειτουργεί ως εξής: Το σύστημα Coravin τοποθετείται στην κορυφή ενός μπουκαλιού, πιέζοντας μια βελόνα 2 χιλιοστών μέσα στο φελλό. Έπειτα μια κάψουλα ελευθερώνει ένα αδρανές αέριο στο μπουκάλι και η πίεση αναγκάζει το κρασί να πέσει στο ποτήρι μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, αφήνοντας τον φελλό να σφραγίσει πάλι. Πολλά εστιατόρια το χρησιμοποιούν έτσι ώστε να μπορούν οι πελάτες τους, να παραγγείλουν ένα ποτήρι από κάποιο ακριβό κρασί και όχι να χρεωθούν ολόκληρο το μπουκάλι.
Δεν χρειάζεται όμως να έχετε ή να πάτε σε κάποιο εστιατόριο, αρκεί να εκτιμάτε το καλό κρασί και να το απολαμβάνετε ακόμα και στο σπίτι σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε το σύστημα Coravin εδώ και να το έχετε στο χ’ωρο σας, ειδικά αν είστε λάτρεις των ακριβών κρασιών. Κοστίζει περίπου 265 euro και εγώ ήδη το ζαχαρώνω!