Η κολοκύθα στα καλύτερα της και 2 απαραίτητες συνταγές για όλο τον χειμώνα και ιδιαίτερα για τις γιορτές που έρχονται.
- 400γρ. κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια
- 2 μεγάλα καρότα σε χοντρά κομμάτια
- ½ τζίντζερ τριμμένο
- 1 κτ.σ. λάδι καρύδας
- 80 γρ. νιόκι πατάτας
- Αλάτι-πιπέρι
- 1κτ.γλ. κάρυ γλυκό σκόνη
- 200ml γάλα καρύδας
- 1λίτρο ζωμό λαχανικών ή έναν ζωμό φρέσκο λαχανικών ψυγείου διαλυμένο σε 1 λίτρο ζεστό νερό
- Σοτάρουμε στο λάδι καρύδας την κολοκύθα με τα καρότα για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το κάρυ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει.
- Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, τα σουρώνουμε από τον ζωμό τον οποίο κρατάμε στην άκρη και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Τα κάνουμε πουρέ με την βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός και προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο παχύρευστη θέλουμε την σούπα μας τον ζωμό.
- Ανάβουμε ξανά την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τα νιόκι.
- Περιμένουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα νιόκι και ελέγχουμε το αλάτι.
- Αν χρησιμοποιήσετε ζωμό έτοιμο ίσως να μην χρειαστεί να βάλετε καθόλου αλάτι.
- 400γρ. βρασμένα ρεβύθια
- 120γρ. στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 200γρ. κολοκύθα βρασμένη
- 2κτ.σ. ταχίνι
- 1κτ.γλ. κουρκουμά
- Αλάτι
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλεντεράκι και τα κάνουμε πουρέ.
- Αλατίζουμε και σερβίρουμε