Food Stories

Η εποχή της κολοκύθας και 2 must have συνταγές

5 Νοεμβρίου, 2018

Η κολοκύθα στα καλύτερα της και 2 απαραίτητες συνταγές για όλο τον χειμώνα και ιδιαίτερα για τις γιορτές που έρχονται.

Η εποχή της κολοκύθας έφτασε κι εγώ αξιώθηκα να βρω χρόνο να ανεβάσω συνταγή. Με τρέλα λοιπόν θα ακολουθήσουν 2 συνταγές που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο τον χειμώνα. Αν είστε από τους «τυχερούς»(εδώ γελάμε) όπως εγώ και βρεθείτε τουλάχιστον με μία τεράστια κολοκύθα από κάποιον γνωστό, μπορείτε να την καθαρίσετε, να την τεμαχίσετε και να την αποθηκεύσετε στην ψύξη. Γιατί πόσες κολοκυθοσυνταγές να φτιάξουμε πχια? Η πρώτη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πρώτο σε κάποιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και σαν κυρίως διότι περιέχει το ζυμαρικό της μέσα(νιόκι παρακαλώ). Η δεύτερη, λειτουργεί καθαρά σαν πρώτο ή συνοδευτικό και να και οι εκτελέσεις τους. Πικάντικη σούπα με κολοκύθα , καρότο και νιόκι Υλικά
  • 400γρ. κολοκύθα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 μεγάλα καρότα σε χοντρά κομμάτια
  • ½ τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κτ.σ. λάδι καρύδας
  • 80 γρ. νιόκι πατάτας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1κτ.γλ. κάρυ γλυκό σκόνη
  • 200ml γάλα καρύδας
  • 1λίτρο ζωμό λαχανικών ή έναν ζωμό φρέσκο λαχανικών ψυγείου διαλυμένο σε 1 λίτρο ζεστό νερό
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε στο λάδι καρύδας την κολοκύθα με τα καρότα για λίγα λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το κάρυ και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει.
  4. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, τα σουρώνουμε από τον ζωμό τον οποίο κρατάμε στην άκρη και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα.
  5. Τα κάνουμε πουρέ με την βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός και προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο παχύρευστη θέλουμε την σούπα μας τον ζωμό.
  6. Ανάβουμε ξανά την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τα νιόκι.
  7. Περιμένουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα νιόκι και ελέγχουμε το αλάτι.
  8. Αν χρησιμοποιήσετε ζωμό έτοιμο ίσως να μην χρειαστεί να βάλετε καθόλου αλάτι.
  Χούμους κολοκύθας με κουρκουμά Υλικά
  • 400γρ. βρασμένα ρεβύθια
  • 120γρ. στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 200γρ. κολοκύθα βρασμένη
  • 2κτ.σ. ταχίνι
  • 1κτ.γλ. κουρκουμά
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλεντεράκι και τα κάνουμε πουρέ.
  2. Αλατίζουμε και σερβίρουμε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ