Food Stories

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι καθιστά τον άνθρωπο εξυπνότερο στο ζωικό βασίλειο;
Γιατί ο άνθρωπος μελετάει τα πειραματόζωα στα εργαστήρια, αντί τα ποντίκια να κάνουν πειράματα σε ανθρώπους;

Αν το μέγεθος του μυαλού είναι δείκτης ευφυΐας, τότε γιατί οι εφευρέσεις δεν ‘ήρθαν’ από έναν ελέφαντα?

Η νευροεπιστήμονας Suzana Herculano-Houzel, μας μιλάει για τις ‘τρύπες’ στη βιβλιογραφία σχετικά με τη μελέτη του εγκέφαλου, για την μυστική σούπα της φτιαγμένη με απορρυπαντικό, φέτες εγκεφάλου, δοκιμαστικούς σωλήνες και μικροσκόπια, και τέλος, για τις τεράστιες θερμιδικές δαπάνες του ανθρώπινου σώματος.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε με όπλο το ΄τηγάνι’ (!) σε Νεάντερνταλ… Μόνο ο εγκέφαλος μας χρειάζεται 500 θερμίδες ημερησίως, όταν ολόκληρο το σώμα μας καταναλώνει περίπου 2000.
Για να επιτευχθεί αυτό, θα έπρεπε να ‘μασουλάμε’ 8 ώρες την ημέρα ωμές τροφές. Με το να μαγειρεύουμε την τροφή, διευκολύνουμε την πέψη και συγκεντρώνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά σε πέντε μόνο γεύματα.

Μετά από αυτή την έρευνα η Suzana Herculano-Houzel είδε την κουζίνα της με ‘άλλο μάτι’ και όπως παραδέχεται κάθε φορά που την επισκέπτεται, απλά την προσκυνά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ