Food Stories

Ίρα Σάμα, η Ιαπωνία στα καλύτερά της

· Απίστευτο σέρβις, εξαιρετικές γεύσεις, μαγευτική τοποθεσία, το καλύυτερο σούσι που έχω φάει ποτέ στην Ελλάδα. ·

9 Απριλίου, 2011

Με γιαπωνέζικο καλοσώρισμα, απίστευτη θέα και μια φανταστική καλοκαιρινή βραδιά μας υποδέχτηκαν στο Matsuhisa Athens στο Ξενοδοχείο  στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Εντυπωσιακά γρήγορο το σέρβις, μας πρόσφεραν  το κατάλογο του φαγητού, αλλά και τον κατάλογο από το φημισμένο Martini Bar και τον παγκοσμίως γνωστό Dale DeGroff.

Δοκιμάσαμε Lychee Martini και Apple Martini που το βρήκα εξαιρετικό και φυσικά δεν αρκέστικα μόνο σε ένα. Είμασταν τυχεροί διότι η σερβιτόρα που μας ανέλαβε μιλούσε ελληνικά και μας εξηγούσε τα πάντα με κάθε ακρίβεια και υπομονή.

Απίστευτο σέρβις, εξαιρετικές γεύσεις, μαγευτική τοποθεσία, το καλύυτερο σούσι που έχω φάει ποτέ στην Ελλάδα.

Επιλέξαμε το Omakase Menu το οποίο προτείνω ανεπίφύλακτα σε όποιον επισκεφτέι για πρώτη φορά το εστιατόριο διότι έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τα πιο διάσημα πιάτα του Nobu. Αποτελέιται απο 7 πιάτα. Όλα γεμάτα έμπνευση με κουλτούρα παραδοσιακής γιαπωνέζικης και λατινοαμερικάνικης κουζίνας. Με συγκλόνισε το πιάτο με το Black Cod το οποίο το μαρινάρουν για 24 ώρες σε λευκό Miso. To γλυκό  το οποίο έρχεται σε ένα μικρό λακαρισμένο μαύρο γιαπωνέζικο κουτί ήταν ένα μέτριο fondant σοκολάτας με μια μπάλα από παγωτό πράσινου τσαγιού.

Ενδιαφέρουσα και η λίστα των κρασιών όπως επίσης και των σάκε κάποια από τα οποία θεωρούνται σπάνια.

Η τιμή του Omakase Menu είναι στα 90 € το άτομο  μετά τις 8:30 βράδυ. (ξεν. Astir Palace), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210-8960510.

Φωτογραφίες: Astir Palace ResortInterContinental Hong Kong

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ